Lekeapparatene var veldig populære blant barna, forteller Jens Schei Hansen.
Lekeapparatene var veldig populære blant barna, forteller Jens Schei Hansen.

Espira i Afrika: Tilbake i Zimbabwe

– I går fikk vi se barn i barnehagen i Bindura i deres rette element, med frilek og moro. Som en av de ansatte sa: «Det er deres territorium nå», skriver kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira, Jens Schei Hansen.

Publisert Sist oppdatert

Våren 2014 inngikk Espira og SOS-barnebyer en samarbeidsavtale som medførte at Espira ble en av Bedriftspartnerne til SOS-barnebyer. Avtalen går ut på at Espira skal bekoste bygging og drift av en barnehage for 140 barn i Bindura, Zimbabwe.

Pedagogisk leder i Espira Snurrefjellet barnehage i Nittedal, Live Lo Tessem og assisterende styrer i Espira Rå i Bergen, Ingrid Christine Matre, ble valgt til å reise til Bindura for å åpne barnehagen 15. mars. Med på turen var også kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira, Jens Schei Hansen og drifts- og markedsdirektør i Espira, Albert Hagen. barnehage.no fulgte dem på ferden i mars.

Nå er Jens Schei Hansen tilbake i Zimbabwe sammen med administrerende direktør i Espira, Marit Lambrechts, for å se hvordan det går med barnehagen. Her deler han inntrykk fra gjensynet:

Noe av det aller morsomste med å være i Zimbabwe er å være i barnehagen uten at det er noe formelt program. Rett og slett tilbringe tid med barna og de ansatte og se hvordan en normal dag i barnehagen er. En slik dag hadde Marit, Ayanda fra SOS-barnebyer i Zimbabwe og jeg i går.

Da vi kom til barnehagen hadde barna holdt på med ulike inneaktiviteter og de var på vei ut for å leke. Det var fint å se at de ulike lekeapparatene var populære. I tillegg holdt de på med samme type aktiviteter som norske barn. Sandkassen var populær, og de største barna holdt på med slengtau og ulike typer ballspill. Det så ut som om det var noen potensielle super-fotballspillere der.

De ansatte var flinke til å la barna leke på egen hånd, samtidig som de passet på å få med de som var mer sjenerte og nølende.

Ifølge de ansatte tok det litt tid før barna prøvde seg på lekeapparatene. Dette med å ha leker og ikke minst lekeapparater var noe helt nytt for dem. Ingen hadde sett en huske, klatrestativ eller sandkasse før. Nå er de blitt uendelig glade i sitt flotte uteområde med alle apparatene.

Det er godt å se at pengene som er samlet inn ved alle Espiras barnehager kan brukes til noe så nyttig. Barna har utvilsomt fått en bedre hverdag, en helt ny tilværelse.

Som Ayanda sa «Nå går det 140 barn her, men i de neste årene vil flere tusen barn ha glede av denne barnehagen, de har en bedre hverdag, får næringsrik kost, har fått et fint innhold i sine liv og er helt klart bedre rustet for skolehverdagen når den tid kommer».

Les flere inntrykk fra turen på bloggen Afrikaspirer her.

Powered by Labrador CMS