FUS barnehagene utfordrer de andre store barnehagekjedene til en felles innsats for barnekreftsaken.
FUS barnehagene utfordrer de andre store barnehagekjedene til en felles innsats for barnekreftsaken.

Støtter barnekreftsak - og utfordrer de andre store kjedene

På en og en halv time er FUS-barnehagene blitt 10.000 kroner fattigere. De håper beløpet blir mye høyere.

Publisert Sist oppdatert

Har du vært på Facebook de siste ukene, kan du neppe ha unngått å legge merke til den store kronerullingen til inntekt for Barnekreftforeningen. Folk gir et lite beløp for hver «like» og et litt større beløp for hver kommentar de får i løpet av 24 timer på innlegget om at de støtter Barnekreftforeningens arbeid.

Ifølge TV 2  har foreningen fått inn over én million kroner i døgnet den siste tiden.

Nå hiver barnehager seg på bølgen.

I en melding på FUS barnehagenes facebookside mandag formiddag heter det:

«Vi i FUS utfordrer oss selv til å hjelpe barn! Beløpet vi donerer til Barnekreftforeningen skal være summen av følgende:

1 like = 2 kr

1 kommentar = 10 kr

Beløpet vil bli presentert om 24 timer, og vi oppfordrer LÆRINGSVERKSTEDET, Kanvas, Kunnskapsbarnehagen Espira og Norlandia Barnehagene til å gjøre det samme. Hjelp oss å hjelpe!»

Jobber med barn - hjelper barn

Markedssjef Marius Holm Krog-Johnsen i FUS sier at de har tenkt en liten stund på å delta, men at de ventet litt til mange andre har gjort seg ferdig med kronerullingen.

– På den måten håper vi at vår lille aksjon ikke forsvinner i mengden, sier han.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Det er veldig enkelt. Vi jobber med barn. Vi har 12.000 barn i våre barnehager. Noen av dem har blitt rammet av kreft, og noen av dem kommer til i bli rammet av kreft. Så dette er en sak vi ønsker å støtte, sier Marius Holm Krog-Johnsen.

10.000 kroner på en og en halv time

Meldingen ble lagt ut på Facebook mandag formiddag. I løpet av en og en halv time hadde responsen gitt uttelling på over 10.000 kroner fra FUS barnehagene.

– Vi gir oss ikke med det og og tror at tallet blir høyere. Dette sprer seg som ild i tørt gress, sier Marius Holm Krog-Johnsen.

Fint å jobbe sammen

Da barnehage.no snakket med ham, hadde han ikke registrert at noen av de andre fem store barnehagekjedene hadde respondert på utfordringen.

– Men det er tidlig ennå. Så vi har god tro på at vi det kommende døgnet kan legge bort det at vi er «konkurrenter» og i stedet jobbe sammen for en god sak. Det hadde vært veldig fint om de private barnehagene sammen hadde kunnet overrekke et pent beløp i Barnekreftforeningen, sier Krog-Johnsen.

Oppdatert! Klokka 13.38 mandag melder Læringsverkstedet på Facebook at de tar utfordringen fra FUS.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

 

Powered by Labrador CMS