Bolteløkka barnehage ligger ikke langt unna Bislett stadion i Oslo.
Bolteløkka barnehage ligger ikke langt unna Bislett stadion i Oslo.

Må betale tilbake en halv million kroner

Eieren av Bolteløkka barnehage i Oslo må betale tilbake 500.000 kroner til kommunen etter økonomisk tilsyn, melder NRK.

Publisert Sist oppdatert

Etter et tilsyn konkluderte Oslo kommune med at barnehagen har brutt flere vilkår i barnehageloven:

  • Det skal være ført kostnader i barnehagens regnskap som ikke gjelder godkjent barnehagedrift. Blant annet har barnehagen en bil som skal ha blitt brukt mer privat enn i barnehagen.
  • Barnehagen er belastet med husleiekostnader som ifølge tilsynsrapporten overstiger det som ville være fastsatt mellom uavhengige parter.
  • Barnehagens personalkostnader per heltidsplass vurderes som vesentlig lavere enn i tilsvarende kommunale barnehager. Ifølge tilsynsrapporten har barnehagen en grunnbemanning på 7,5 barn per årsverk.

Ikke medhold i klage

Eier Lars Erik Muhri Larsen har ifølge NRK klaget på kommunens vedtak, men Fylkesmannen i Oslo og Akershus har gitt Oslo kommune medhold.

Dermed må barnehageeieren, som driver barnehagen som et enkeltpersonsforetak, betale tilbake en halv million kroner i tilskudd.

Ordfører: Viktig seier

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) mener dette er en viktig seier, ikke bare for Oslo, men potensielt for hele landet. Hun sier til NRK at mange kommuner sliter med å finne ut hvilke muligheter dagens regelverk gir for å føre økonomisk tilsyn med private barnehager.

– Dette handler i bunn og grunn om at fellesskapets midler skal gå til velferd, og ikke til privat berikelse, sier hun til NRK.

Eier: Vi leverer

Overfor NRK gir eier Lars Erik Muhri Larsen uttrykk for at han oppfatter vurderingene i tilsynsrapporten til kommunen som politiske.

– Vi har drevet barnehage her i 25 år. Målet har alltid vært å levere et godt barnehagetilbud til barn i området her og det har vi også levert på, sier eier av barnehagen, Lars Erik Muhri Larsen, til NRK.

– Alle kan bli bedre, men vi mener vi leverer i forhold til de krav, pålegg og rammebetingelser vi har å forholde oss til, sier han.

30 barn

Ifølge barnehagefakta.no har Bolteløkka barnehage 6,4 barn per ansatte og en pedagogandel på 55,6 prosent.

I Foreldreundersøkelsen fra november 2017 hadde barnehagen en totaltilfredshet på 4,5 på en skala fra 1 til 5. Dette tilsvarer landsgjennomsnittet.

Ifølge barnehagefakta.no er har Bolteløkka barnehage 30 plasser.

Powered by Labrador CMS