Barnehagen tok affære da ruset mor kom i bil for å hente datteren

En barnehageansatt reagerte da en mor snøvlet, gikk ustødig og luktet av alkohol da hun skulle hente datteren i barnehagen en desemberdag i fjor.

Publisert

I en fersk dom fra Larvik tingrett er mammaen dømt for promillekjøring.

Moren hadde kjørt bil til barnehagen denne ettermiddagen. En ansatt i barnehagen, som hadde reagert på måten hun framstod på, konfronterte henne med mistanken om rus og gjorde mammaen oppmerksom på at dette var et forhold som hun måtte melde ifra om.

Den barnehageansatte ønsket ikke å la mor kjøre datteren hjem i den tilstanden hun var i. Etter at hun hadde konferert med sin arbeidsleder, ble det besluttet at den ansatte skulle kjøre mor og datter hjem.

I bilen hadde den ansatte forklart mammaen at barnehagen ville melde fra til barnevernet om saken.

Etter melding fra barnehagen, dukket politiet opp på kvinnens adresse etter at hun var kommet hjem. Blodprøver viser at hun hadde en promille på rett i underkant av 1,5 cirka to timer etter at hun hadde kjørt til barnehagen.

Tiltalte nektet i retten for å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand. Hun forklarte at hun var sliten og trett denne ettermiddagen - og at alkohol-lukten kom av at hun hadde brukt white spirit i forbindelse med malerarbeid hjemme.

Tiltalte forklarte i retten promillen med at hun hadde blitt så oppskaket over situasjonen at hun hadde drukket tre glass vin etter at hun kom hjem.

Retten tviler ikke på at hun hadde drukket alkohol etter at hun var kommet hjem, men utelukker at hele alkoholkonsentrasjonen i blodet kan forklares slik.

Powered by Labrador CMS