– For en barnehagelærerutdanning hvor så mye handler om barns utvikling og samspillet mellom barn, og mellom voksne og barn, er det særlig viktig å kunne samles fysisk, sier rektor Hans-Jørgen Leksen ved DMMH.
– For en barnehagelærerutdanning hvor så mye handler om barns utvikling og samspillet mellom barn, og mellom voksne og barn, er det særlig viktig å kunne samles fysisk, sier rektor Hans-Jørgen Leksen ved DMMH.

Åpner campus for undervisning til høsten

Dronning Mauds Minne Høgskole (DMMH) planlegger for at alle studenter, både på barnehagelærerutdanningen og på master- og videreutdanningene, i størst mulig grad skal få komme tilbake til campus og få undervisningen der til høsten.

Publisert

Det opplyser utdanningsinstitusjonen i en pressemelding.

«Noen forelesninger vil fremdeles være digitale, men ved å dele opp de store klassene i mindre grupper vil det også være mulig å tilby undervisning på campus mens det samtidig tas hensyn til smittevernreglene, som alltid vil være styrende for hvordan undervisningen organiseres,» skriver DMMH i pressemeldingen.

Undervisning inne og ute

Målet til regjeringen er at høstens semesterstart skal gjennomføres med åpne dører. Samtidig er det en grense for hvor mange som kan oppholde seg i samme rom samtidig som studentene har en meters avstand mellom seg, påpeker utdannignsinstitusjonen.

DMMH har omlag 1400 studenter. Rektor Hans-Jørgen Leksen uttaler i pressemeldingen at det er viktig å få studentene tilbake til campus.

– En god og faglig begrunnet balanse mellom fysiske samlinger og digitalisert undervisning er generelt sett det beste med tanke på både trivsel og læring. For en barnehagelærerutdanning hvor så mye handler om barns utvikling og samspillet mellom barn, og mellom voksne og barn, er det særlig viktig å kunne samles fysisk, sier han.

Undervisningen på campus vil blant annet gjennomføres i mindre og faste grupper, og undervisningsarealene vil fordeles på en måte som ivaretar smittevernhensyn. Også uteområder i tilknytning til campus vil bli tatt i bruk i oppstarten av nytt studieår.

Renholdspersonalet ved høyskolen har utarbeidet rutiner for å hindre spredning av smitte, og det vil være lagt til rette for at god håndhygiene ivaretas for studenter og ansatte både utendørs og inne, opplyser studiestedet.

Nye studenter prioriteres

DMMH opplyser at de nye studentene på barnehagelærerutdanningen vil prioriteres i oppstarten av nytt studieår.

«Det er viktig for oss at våre nye studenter kan komme til høyskolen og bli kjent med medstudenter og lærere, og at de kan få gjøre seg kjent med campus og de fasiliteter vi tilbyr. Det er imidlertid viktig for oss at alle studenter skal få tilbud om noe undervisning på høyskolen,» skriver utdanningsinstitusjonen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS