De rødgrønne krever overgangsordning

Ap, Sp og SV krever i en felles uttalelse at regjeringen gir økonomisk hjelp til kommunene og de private barnehagene når ny bemanningsnorm for barnehagene etter planen innføres 1. august.

Partiene i opposisjon på Stortinget har tidligere gitt uttrykk for at de ikke er enige med regjeringen som hevder at bemanningsnormen allerede er fullt finansiert og krever at det kommer penger til en overgangsordning når finansminister Siv Jensen (Frp) legger fram revidert nasjonalbudsjett tirsdag.

Særlig bekymret er de rødgrønne partiene for hvilke konsekvenser innføringen av normen kan få for små og ideelle barnehager. De peker på at en av fire små, private barnehager frykter nedleggelse dersom det ikke følger mer penger med de skjerpede kravene..

"De rødgrønne partiene krever derfor at regjeringa innfører en overgangsordning som sikrer bedre finansiering for de private barnehagene, og at kommunene gis økonomisk hjelp", heter det i en felles uttalelse fra Martin Henriksen (Ap), Marit Knutsdatter Strand (Sp) og Mona Fagerås (SV).