Forhandlingsleder for Fagforbundet, Anne Green Nilsen, sier det er fare for ny streik i barnehagesektoren.
Forhandlingsleder for Fagforbundet, Anne Green Nilsen, sier det er fare for ny streik i barnehagesektoren.

Brudd i NHO-forhandlingene: Kan bli ny barnehagestreik

Torsdag kveld ble det brudd i tariffoppgjøret 2022 mellom Fagforbundet og NHO etter flere uker med forhandlinger om ny barnehageoverenskomst for de ansatte i NHO-barnehagene.

Publisert

Oppgjøret havner nå på riksmeklerens bord, skriver Fagforbundet på sine hjemmesider.

– Dette er den siste overenskomsten i barnehagebransjen i tariffoppgjøret 2022, og målet vårt er å få til en pensjonsordning på linje med resten av barnehagene, sier forhandlingsleder Anne Green Nilsen.

Barnehageoverenskomsten er en ganske fersk tariffavtale som ble skrevet under høsten 2021. I tillegg til tjenestepensjon har det blitt forhandlet om økonomiske krav på linje med andre tariffområder i barnehagesektoren.

– Det var ikke mulig å komme fram til en løsning med NHO i forhandlingene, derfor går vi nå til riksmekler. Dermed er det fare for streik, sier Green Nilsen.

I fjor høst ble PBL enig med Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta etter en måned med barnehagestreik. Avtalen innebar tilslutning til en ny AFP-ordning med livsvarig påslag ut over folketrygd og tjenestepensjon for årskullene fra og med 1968, samt at AFP i PBL-området innføres fortrinnsvis samtidig med reformert AFP i privat sektor.

I desember landet forhandlingene i Norlandia med en avtale om at de ansatte fra 1. januar 2023 får en hybridpensjon og en livsvarig avtalefestet pensjon (AFP) i Fellesordningen. I januar ble FUS enig med arbeidstakerorganisasjonene om den samme AFP-løsningen.


Powered by Labrador CMS