Kommunedirektør i Bømlo, Kjetil Aga Gjøsæter, under sin orientering til kommunestyret.
Kommunedirektør i Bømlo, Kjetil Aga Gjøsæter, under sin orientering til kommunestyret.

Kjenner stigende uro for sårbare barn – har rapportert til Statsforvalter

Bømlo kommune er tungt rammet av streiken i private barnehager. Seks av åtte barnehager i kommunen er berørt, og i kommunestyret sist mandag, var konsekvenser for sårbare barn tema.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har en stigende uro for denne gruppa. Barn som har vedtak etter paragraf 31 og 37 i barnehageloven har fått dispensasjon og kan møte i barnehagen. Men de må gå på andre avdelinger enn de pleier, og får kanskje i bare avgrenset grad være sammen med andre barn. I tillegg har vi en gruppe sårbare barn (barn som er under utredning for vansker, flyktningbarn etc.) som ikke har vedtak fra kommunen og dermed ikke får gå i barnehagen som normalt. En stabil og forutsigbar situasjon er viktig for denne gruppa, sa kommunedirektør Kjetil Aga Gjøsæter under sin orientering til kommunestyret.

Det melder Bømlo-Nytt (krever innlogging).

Ifølge lokalavisa pekte kommunedirektøren på at det, i motsetning til under lærerstreiken nylig, er små barn og deres familier som blir rammet. Små barn som kanskje må ha ny tilvenning i barnehagen når streiken er over og større barn som savner venner og «faste voksenpersoner».

– Vi respekterer selvsagt streiken og spillereglene i arbeidslivet, men håper partene snart finner en løsning. Og vi har rapportert disse utfordringene som vi har lokalt, til Statsforvalter i dag, sa Gjøsæter.

Powered by Labrador CMS