Nå begynner vikarmangelen å få konsekvenser også i Røros kommune.
Nå begynner vikarmangelen å få konsekvenser også i Røros kommune.

Her også reduserer de åpningstiden:
– Går på stumpene løs

Fraværet er så høyt i den største barnehagen på Røros at de må begrense åpningstiden.

Publisert

Det er ikke bare i Inderøy kommune, som barnehage.no har omtalt tidligere, at mangelen på vikarer får konsekvenser. I dag melder avisa Fjell-Ljom (krever abonnement) at Kvitsanden barnehage har redusert åpningstida med en time på grunn av mye fravær. Foreløpig gjelder tiltaket ut neste uke, men kommunalsjef Marit Trollerud ser ikke bort fra at det kan bli forlenget, ifølge avisen.

– Det er mange kommuner som sliter med sykefravær spesielt i barnehager og skoler, noe som gjør at det er veldig vanskelig å få tak i vikarer, og man må begrense åpningstidene. Den situasjonen har vi også havnet i, sa kommunedirektør i Røros kommune, Kjersti Forbord Jensås, i en orientering til formannskapet torsdag.

Tirsdag var fraværet så høyt på Kvitsanden barnehage at det ble bestemt å innskrenke åpningstida med en time.

– Vi vurderte onsdag om vi skulle forlenge det, og innen vi klarte å gjøre det, så gikk verneombudet inn og innskrenket åpningstida fra og med i dag og ut neste uke. Foreløpig er åpningstida redusert fra onsdag denne uka til ut neste uke. I neste uke skal det vurderes om tiltaket må forlenges.

- Det ser jeg ikke bort fra at vi må, sa kommunalsjef for oppvekst, Marit Trollerud, som påpekte at de ansatte har stått på og vært villige til å jobbe mye ekstra den siste tida.

– Men det går på stumpene løs på personalet, så nå må vi prøve å begrense. Vi begrenser et tilbud og det er ikke ønskelig, men vi må, sa hun.

Powered by Labrador CMS