Eli Sævareid er gründer og daglig leder i Trygge Barnehager.
Eli Sævareid er gründer og daglig leder i Trygge Barnehager.

Trygge Barnehager selger 142 barnehagebygg til svensk kjøper

Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) kjøper 142 norske barnehagebygg fra barnehagekjeden for 4,58 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det melder NTB.

Trygge Barnehager tegner samtidig en leieavtale på byggene på 25 år, med mulighet til å forlenge, slik at total leietid kan bli inntil 45 år, opplyser SBB til nyhetsbyrået.

– Vi er meget tilfredse med en transaksjon som ytterligere styrker Trygge Barnehager som et robust selskap for fremtiden, sier gründerne Sigurd Aase og Eli Sævareid i barnehagelskapet, ifølge NTB.

De selger totalt 110.000 kvadratmeter bebygget areal og 677.000 kvadratmeter tomteareal. Brorparten er lokalisert i de norske storbyregionene, og en stor andel i Oslo. Prisen oppgis til 4,58 milliarder kroner.

Trygge Barnehager er et entreprenørselskap som bygger eller kjøper barnehager. De har etablert mer enn 560 barnehager siden selskapet ble startet opp, og driver FUS-kjeden med 178 barnehager.

SBB (Samhällsbyggnadsbolaget) er et nordisk eiendomsselskap, grunnlagt i 2016 av Ilija Batljan, og er en stor aktør på bygninger som huser offentlig virksomhet. SBB er notert på Stockholmsbørsen. Datterselskapet SBB Samfunnsbygg AS eier og forvalter samfunnsbygg og sosial infrastruktur i hele Norge.

Totalt eier den store aktøren nå 300 norske barnehagebygg, og etter oppkjøpet kommer cirka 10 prosent av alle barnehagebarn i Norge til å gå i en barnehage der bygningene er eid av SSB, opplyser administrerende direktør Batljan ifølge NTB.

Powered by Labrador CMS