Laila Dahle, daglig leder i Mobarn, er glad for at Molde-politikerne går inn for å utvide kapasiteten i to av barnehagene.
Laila Dahle, daglig leder i Mobarn, er glad for at Molde-politikerne går inn for å utvide kapasiteten i to av barnehagene.

Tommel opp: Nå må de hive seg rundt og etablere 80 plasser

Kommunestyret i Molde sa ja til å la Mobarn fikse mangelen på barnehageplasser. Nå må Laila Dahle hive seg rundt og etablere 80 nye plasser.

Publisert

– Vi er glade for vedtaket, og gleder oss til å realisere 80 nye barnehageplasser. Det vet vi er viktig for foreldre og barn i Molde. Så nå er det bare å brette opp ermer og gå i gang, sier daglig leder i Mobarn SA, Laila Dahle, til Romsdals Budstikke (krever abonnement).

Det er stor mangel på barnehageplasser i Molde, selv om kommunen holder seg innenfor lovkravet om at alle med rett får plass. Samme avis meldte i februar at om lag 90 barn venter på barnehageplass dette semesteret, til tross for at 75 barn uten rett har fått plass etter opptak.

Kommunestyret i Molde gjorde torsdag vedtak som skal sikre drift av 80 nye barnehageplasser fra høsten av, 30 ved Mobarn Vågsetra på Skåla, og 50 ved Mobarn Øverland på Bergmo. Driftstilskudd til de 80 plassene er beregnet til 4,9 millioner kroner for høsten 2023, planlagt dekket opp ved budsjettrevisjonen i mai.

Mens kommunedirektøren ikke tilrådet politikerne å gå for Mobarns søknad om garanti for tilskudd til de nye plassene, gikk formannskapet inn for å støtte planen da saken ble behandlet i februar. Nå er det endelige vedtaket gjort i kommunestyret - enstemmig, med unntak av en stemme fra SV.

Dermed kan Mobarn gå i gang med å realisere planen om å bygge ut de to barnehagene, og som en midlertidig løsning drive med moduler fram til nybygg står klare. I tillegg til å få de midlertidige modulene på plass, må det nå søkes om godkjenning både for midlertidige og etter hvert permanente plasser.

På spørsmål fra Romsdals Budstikke om det er mulig å få etablert nye plasser allerede i vår, svarer Dahle:

– Tidligere tenkte vi at det kunne være aktuelt, men det var basert på en raskere avklaring enn det som ble realiteten. Vi kommuniserte tidlig i prosessen at vi var avhengig av en rask avklaring for å få plassene på plass til nytt barnehageår. Nå ser vi snart mai på kalenderen, og har knapt med tid. Men vi skal jobbe på spreng for å kunne få dette realisert.

Powered by Labrador CMS