DEBATT

Therese Halle Isene skriver på rim om regjeringens forslag til bemanningsnorm. Foto: Getty Images/privat
Therese Halle Isene skriver på rim om regjeringens forslag til bemanningsnorm. Foto: Getty Images/privat

Politiker: I hvilken retning er det verden skal - hvis barnet behandles som kun et tall?

Å innføre en norm som ikke holder for hele åpningstiden og uten øremerkede tilskudd, er som å gjøre solskinn om til sorgtung sludd, mener Therese Halle Isene.

Publisert

Bemannings- og pedagognormen er lagt på bordet - og mange fornuftige kritikere har tatt til orde.

En norm i seg selv er veldig bra, men forslaget er dessverre ikke godt nok: Den er som et barnehagebarn klar for lek; men som mangler en vesentlig sokk.

Å innføre en norm som ikke holder for hele åpningstiden, og uten øremerkede tilskudd - er som å snu det som kunne vært en solskinnshistorie, om til den sorgtunge værtypen sludd.

Gjennom Barnehage- og Foreldreopprøret 2018, er det folket som reagerer - det godtas ikke lenger tramping på en sektor som lenge har tålt mye - som tidligere ikke ville skape det største "bryet", og vi mobiliserer.

En utfordring med den nye normen, er at den kan presse ut de ideelle, små aktørene drevet uten profitt. At disse viktige barnehagene ofte scorer godt på brukertilfredshet, burde fortelle litt?

Smått er godt - og å presse disse aktørene sakte, men sikkert ut av markedet, er ikke bare usmart, men også helt hjerterått.

Nå er det til stor nytte - at hver og en av dere politikere er villige til å lytte.

Lytt på den som til daglig - kjenner på ikke å strekke til på jobb, og opplever småbarnas skrik så nært og ubehagelig.

Lytt til den som ser på barnets uoppfylte behov med sorg i blikket - fordi kommunens marginale finansiering, til daglig, oppleves som rene knivstikket.

Disse sitter på sannheten. Sin egen opplevelsesverden. Den er kanskje fremmed fra politikerjobben din.

Vil du ta inn over deg litt av den enkle drømmen til sektoren min?

Gi oss en norm med bedre vilkår. Så er vi nærmere målet om å skape sunne borgere med høy emosjonell og intellektuell score!

Therese Halle Isene

Den er: Gi oss en norm med bedre vilkår. Så er vi nærmere målet om å skape sunne borgere med høy emosjonell og intellektuell score!

Revider forslaget om bemanningsnorm til å gjelde det meste av åpningstiden, og ikke minst, la det følge med øremerkede, ekstra midler, som en hel sektor så standhaftig formidler.

Det er ingen skam å snu i hardt vær.

Kjære politiker; fremtidens voksne trenger deg. Lovfest en tryggere norm for barna som vi alle er avhengig av; og har kjær!

Therese Halle Isene, barnehagelærer, miljøterapeut og trebarnsmor

PS! Ikke signert Barnehage- og Foreldreopprøret 2018 ennå? Gjør det her!

"Verden hadde ikke vært den samme uten deg"

Powered by Labrador CMS