Margit Kristiansen Myrseth er kommunalsjef for oppvekst og kultur.
Margit Kristiansen Myrseth er kommunalsjef for oppvekst og kultur.

Lokker med bonus på 80.000 kroner og mer

Ikke mange kommuner matcher Frøya når det kommer til betingelsene de nye ansatte i barnehagene får, hvis de har rett bakgrunn.

Publisert Sist oppdatert

Påstanden er hentet fra lokalavisen Frøya.no, som gjør opptelling etter at fristen for å søke 13 ledige stillinger som barnehagelærer i øykommunen nylig gikk ut.

Sju søknader kom inn til det som var andre utlysning.

Selv om Margit Kristiansen Myrseth som er kommunalsjef for oppvekst og kultur er glad for de som har søkt, kan hun ikke annet enn å konstatere at regnestykket ikke går opp.

– Situasjonen er ikke som ønskelig i det hele tatt. Ikke er det heller noen trøst at det er sånn over hele landet. Antallet som studerer, og antallet som går ut nyutdannet er ikke stort nok. Mange vil ha tak i de som har tatt utdanningen. Da får ikke alle nye ansatte etter behov, sier hun til Frøya.no.

Dermed ligger det an til en tredje runde med annonsering av ledige stillinger i barnehagene førstkommende fredag.

Og kommunen lokker med en god slump penger.

Fortsatt er det sånn at søkere som ikke tidligere har hatt tilsetningsforhold med Frøya kommune, kan få signeringsbonus på 80.000 kroner dersom de har minimum bachelorutdanning og er villig til å binde seg for tre år.

Nye får dessuten muligheten til pengestøtte til etter- og videreutdanning.

Myrseth opplyser også at de har et nytt ferskt funksjonstillegg på 25.000 kroner per år for fagarbeidere i barnehagene. Pedledere har et tillegg basert på funksjon på 34.000 kroner.

Men det er mer:

– De som jobber i barnehage her har en statlig bestemt garanti for minstelønn. Frøya har en lokal garanti i tillegg på 35.000 kroner i året på toppen av minstelønna. Hos oss på Frøya får en nyutdannet fagarbeider 10.000 kroner på toppen av sentralt bestemt lønn, sier kommunalsjefen til Frøya.no.

Barnehage.no har også tidligere omtalt utfordringene kommunen opplever.

Powered by Labrador CMS