Hittil har barnehagen blant annet blitt brukt som vaksinesenter. Men nå avvikles dette.
Hittil har barnehagen blant annet blitt brukt som vaksinesenter. Men nå avvikles dette.

Har ingen planer om å ta gigantbarnehagen i bruk

Den skulle romme opp mot 240 barn og kostet 135 millioner kroner å bygge. Men hittil har barnehagen på østkanten ikke blitt brukt til annet enn avlasting og koronavaksinering.

Publisert Sist oppdatert

Det konstaterer Dagsavisen (krever innlogging), i sin statusoppdatering om mye omtalte Skullerudbakken barnehage.

Der framgår det at barnehagen ble vedtatt bygget av Oslo bystyre i 2018, og at den ved slutten av 2019 sto klar som et plusshus med solceller og areal nok til å romme 240 barn. Hvilket ville gjort den til hovedstadens tredje største.

Men det fins ikke noen konkrete planer om ordinær barnehagedrift i lokalene.

Avlasting og vaksine

Hittil har barnehagen blitt brukt til avlastning for Nøklevann og Tveteråsen barnehager i påvente av renovering av egne lokaler. Og den har blitt brukt som vaksinesenter for bydel Østensjø og Søndre Nordstrand. Men vaksinesenteret legges ned fredag 17. juni.

– Bydel Østensjø har per i dag et overskudd av barnehageplasser og har på bakgrunn av lokalt vedtak i bydelsutvalget ikke planer om å ta barnehagen i bruk, sier kommunikasjonsansvarlig i bydel Østensjø, Anine Falsen, til Dagsavisen.

Hun forteller at barnehagen en periode framover skal fungere som avlastingslokaler for Manglerud barnehage som pusser opp, men etter det vet ikke bydelen mer.

Som barnehage.no tidligere har referert hører det med til bakgrunnen for saken at bydelsutvalget foreslo å legge ned fem små, eldre barnehager og flytte barna over i den nye storbarnehagen.

Men dette endte i foreldreopprør, og vedtak om ikke å ta i bruk den nye barnehagen.

Brukt som eksempel

Siden har Skullerudbakken av opposisjonen blitt trukket fram som et eksempel på dårlig planlagt utbygging.

Dagsavisen har også kontaktet Byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap i Oslo om saken, men de henviser videre til Oslobygg, som håndterer spørsmål om tomme kommunale bygg.

– Det foreligger per i dag ingen andre konkrete planer for denne barnehagen, annet enn at den skal være erstatningslokale for Manglerud barnehage. Når vi vet når de flytter ut igjen, vil vi vurdere videre bruk sammen med bydelen, skriver kommunikasjonsansvarlig Marte Svenneby i en SMS til avisen.

Powered by Labrador CMS