Kvalsund barnehage.
Kvalsund barnehage.

Lover enda mer penger: – Vi snakker vel om de best betalte barnehageansatte i Norge

– Vi er nødt til å ta noen grep som tar frustrasjonen i bygda på alvor. Vi kan ikke la dette skure å gå.

Publisert

Signeringsbonus, firedagersuke og lønn 20.000 kroner over tariff er allerede innført i håp om å få på plass sårt tiltrengt bemanning til Kvalsund barnehage i Hammerfest kommune. 

Og selv om man i administrasjonen så effekt i form av flere søknader enn vanlig, virker den ikke å ha vært stor nok. Nå varsler lokalpolitikerne Vegard Loke Rønning (KrF) og Arne Myrseth (FrP) at flertallskoalisjonen som styrer kommunen vil gå enda lenger.

– Hele bygden min dirrer. Det føles som at hele kvalsundsamfunnet står på randen av oppløsning, sier Rønning til Hammerfestingen (krever abonnement).

– Vi er nødt til å ta noen grep som tar frustrasjonen i bygda på alvor. Vi kan ikke la dette skure og gå. Det er krise, og vi må ta ansvar.

Nå åpnes pengesekken ytterligere, forteller Myrseth til lokalavisa:

– For fire dagers jobb i uken legger vi nå på 20.000 kroner til på fastlønnen, og da er vi 40.000 over tariff. Så har vi utvidet signeringsbonusen på 50.000, slik at den får også de som tidligere har jobbet i kommunen.

Tidligere har signeringsbonusen vært forbeholdt folk som ikke har vært ansatt i kommunen før.

– Så hvis de søker seg til Kvalsund får de den bonusen hvis de binder seg til Kvalsund i to år. I tillegg kommer vi til å gi 20.000 kroner i måneden fram til august. Vi vil også være behjelpelige med å skaffe folk hus å bo i. Det håper vi kan gi fortgang i rekrutteringen, sier Rønning.

Samtidig vil politikerne også anerkjenne de barnehageansatte som har stått gjennom den tunge tiden. De 20.000 ekstra i måneden kommer også til å tilfalle de som jobber i virksomheten allerede, ifølge de to.

Rønning forteller at politikere og administrasjon er omforent om kriseforståelsen.

Nå krysses fingrene for at tiltakene skal virke – fort.

– Vi snakker vel om de best betalte kommunale barnehageansatte i Norge, sier Myrseth.

Powered by Labrador CMS