Hordaland tingrett, Bergen.

Barnehageansatt tiltalt for overgrep mot tre jenter

En barnehageansatt i 30-årene må møte i Hordaland tingrett, tiltalt for grove overgrep mot tre jenter i barnehagen hvor han jobbet. Mannen ble renvasket for ett av forholdene i 2019.

Publisert Sist oppdatert

– Handlingsperioden går fra september 2019 til september 2022, sier politiadvokat Eli Andrea Skaar til Bergens Tidende (BT), som først meldte om tiltalen.

Etter at han ble pågrepet av sivilt politi i en barnehage i Bergen i fjor høst, var mannen varetektsfengslet en tid, da siktet for overgrep mot to jenter. Men ble løslatt da påtalemyndigheten ikke lenger anså at det forelå bevisforspillelsesfare.

Han erkjente ikke straffskyld i forbindelse med pågripelse og varetektsfengsling.

Mener det har skjedd gjentatte overgrep

Under etterforskningen har politiet identifisert ytterligere et barn, som påtalemyndigheten mener er utsatt for overgrep, og mannen er nå tiltalt for overgrep mot tre jenter.

Alle forholdene faller under bestemmelsen for grov voldtekt av barn under 14 år.

– Det som gjør at handlingene karakteriseres som grove, er jentenes alder, og at vi mener det har skjedd gjentatte overgrep. At handlingene mot to av de fornærmede sidestilles med samleie, gjør at minstestraffen økes til fengsel i tre år, sier Skaar til NTB, som legger til at maksstraffen også forhøyes fra 10 til 15 år.

Mot den tredje jenta er mannen i 30-årene ifølge NTB anklaget for å ha utført kvalifisert seksuell handling. Det var denne saken mannen ble etterforsket for i 2019, før statsadvokaten henla saken som «intet straffbart forhold bevist».

Henleggelseskoden innebærer at man den gang så siktede som renvasket, har politiadvokat Skaar tidligere forklart.

– Svært belastende

Etter at mannen igjen ble anmeldt i fjor, så politiet den gamle saken i nytt lys. Skaar sier nå til BT at det har dukket opp nye bevis i saken fra 2019, som følge av saken fra september 2022.

Kjetil Johannes Ottesen er bistandsadvokat for de fornærmede barna.

– Denne saken er svært belastende for de involverte, sier han til BT.

Bergensavisen skriver at den barnehageansatte har vært suspendert fra jobben etter at det ble iverksatt etterforskning i fjor høst.

Ifølge NTB har politiet avhørt flere kolleger i barnehagen, og noen av disse skal vitne i rettssaken mot mannen. Politiadvokat Skar svarer nei på spørsmål om noen av dem har forklart at de har vært vitne til noe de i etterkant har mistenkt kan ha vært tegn på noe straffbart.

Det har ikke lyktes Barnehage.no å komme i kontakt med mannens forsvarer, advokat Ivar Abrahamsen onsdag. Rettsaken mot mannen vil gå i Hordaland tingrett, men er foreløpig ikke berammet.

Powered by Labrador CMS