Barnehageansatt testet positivt, åtte i fritidskarantene

– Noen foreldre har valgt å hente ungene sine.

Publisert

Tirsdag morgen testet en av de ansatte i barnehagen positivt, etter å ha vært på planleggingsdag sammen med åtte kolleger mandag. Nå er vedkommende i isolasjon, mens de øvrige åtte er i fritidskarantene etter dialog med Narvik kommune og kommuneoverlegen.

Det bekrefter daglig leder Wenche Bolle i Beisfjord FUS barnehage til lokalavisa Fremover (krever innlogging).

Fra og med første januar, har som kjent myndighetene bestemt at ansatte i barnehager er unntatt fra de generelle smittekarantenereglene i arbeidstiden, dersom de er nærkontakter til påvist smittede utenom egen husstand.

– Vi var på jobb i dag, og vi skal holde barnehagen åpen. Men etter jobb må vi holde oss hjemme til vi skal på jobb neste dag, forklarer Bolle til avisa.

Barnehagen har i alt 40 barn. Etter beskjeden om at en ansatt hadde testet positivt var det noen av foreldrene som valgte å hente barna sine ut fra barnehagen.

– Vi har hatt dialog med foreldrene helt siden vi fikk vite om den positive testen. Noen har valgt å hente ungene sine, og vi har oppfordret de som har mulighet, til å ha barna hjemme, sier Bolle til Fremover.

Den ansatte som testet positivt skal være uten symptomer og i god form, og ifølge daglig leder var det tilfeldig at vedkommende tok testen tirsdag morgen.

Nå testes de øvrige ansatte daglig fram til mandag. Hvis ingen av dem tester positivt, kan de fra tirsdag neste uke teste seg ut av fritidskarantenen.

Powered by Labrador CMS