Anne Fagrell er daglig leder i Korntrøberget barnehage i Malvik kommune. Den ble etablert i 2007, og har vært eid og drevet av henne selv, Liv Hammer og Monika Valleraunet.

Foreldrene fikk sjokkbeskjed:
­– Særdeles vondt og bittert

Korntrøberget barnehage i Hommelvik legges ned til høsten.

Publisert

Det melder Bladet.no (krever abonnement). Lokalavisen viser til at barnehagens samarbeidsutvalg sendte ut en pressemelding om nedleggelsen onsdag morgen. Der skriver SU at foreldrene er i sjokk:

– På grunn av rammebetingelser for private barnehager og lave kommunale tilskudd over lang tid, ser de tre private eierne seg nødt til å avvikle driften.

Lei seg og frustrerte

– Har vi som samfunn virkelig råd til dette? Ønsker vi ikke høy kvalitet og det beste for barna våre? Skal ikke de mindre private barnehagene ha livets rett? Hva med mangfoldet? Vi er lei oss, frustrerte og oppgitte over situasjonen. Vi kan ikke forstå at dette er mulig, heter det også i pressemeldinga.

Daglig leder Anne Fagrell er en av tre aksjonærer i den private barnehagen. Hun bekrefter overfor Bladet at barnehagen stenger dørene for godt fra 1. august i år.

45 barn, 14 ansatte

Barnehagen har per i dag 45 barn. Disse må Malvik kommune finne plass til andre steder.

Totalt 14 ansatte mister jobbene sine.

Kommunen har ifølge daglig leder fått tilbud om å kjøpe barnehagen og drive den videre eller leie lokalene og overta drifta, men ikke vært interessert i det.

Jakten på profitten

Korntrøberget barnehage ble åpnet i 2007. Årsresultatet for 2022 var på minus 300.000 kroner. Fagrell sier til Bladet at økonomien i bedriften har blitt gradvis dårligere over tid, og at de små private barnehagene må blø for politikernes jakt på profitten i barnehagesektoren.

– Det er særdeles vondt og bittert. Vi har drevet i 17 år og dette er livsverket vårt, sier Fagrell til Bladet.no.

Tilbake i 2021, skrev hun dette innlegget om framtidsutsiktene til sektoren.

Powered by Labrador CMS