Statsadvokaten har besluttet å henlegge saken mot en barnehageansatt og to personer i barnehageledelsen. Akasia Barnehage AS er ilagt en foretaksstraff på 750 000 kroner.
Statsadvokaten har besluttet å henlegge saken mot en barnehageansatt og to personer i barnehageledelsen. Akasia Barnehage AS er ilagt en foretaksstraff på 750 000 kroner. (Foto: Google Maps )

Barnehageulykken i Bergen: Straffesak henlagt

Statsadvokaten har besluttet å henlegge saken mot en barnehageansatt og to personer i barnehageledelsen i Akasia etter at en ettåring døde i en ulykke i barnehagen. Barnehageselskapet er ilagt en foretaksstraff på 750 000 kroner, melder BT.

3. januar falt en ett år gammel gutt ut av en vogn han lå og sov i Akasia Paradis barnehage i Bergen, og ble hengende fast i en sele tilknyttet vognen. Gutten døde tre uker senere av skadene.

Politiet har etterforsket hvordan ulykken kunne skje.

Tre personer - en barnehageansatt og to personer i ledelsen for Akasia Barnehage AS - hadde tidligere status som mistenkt.

Onsdag opplyser statsadvokaten for Hordaland og Sogn og Fjordane at sakene er henlagt. For den ansatte i barnehagen er saken henlagt etter bevisets stilling, for de to i barnehageledelsen er saken henlagt med begrunnelsen «intet straffbart forhold anses bevist», skriver BT.

Selskapet Akasia Barnehage AS er ilagt en foretakstraff på 750 000 kroner.

Til BA sier statsadvokat Magne Kvamme Sylta at saken er dypt tragisk. Han opplyser at beslutningen om å ilegge selskapet foretaksstraff er basert på to forhold.

– Her har det vært svikt i rutiner knyttet til tilsyn når barnet sov, og det har ikke vært gjort nok i forhold til at hver enkelt ansatt skal kjenne til bruk av de ulike barnevognene, sier Sylta til BA.

Til toppen