Det er viktig at barn har et sunt kosthold og vet hvor maten kommer fra.

Skal lære hvor maten kommer fra

Et nytt prosjekt i barnehager i nord skal gi unger i hele landet muligheten til å så og spise egne økologiske grønnsaker.

Noen frø og litt god jord kan skape en fantastisk arena for læring, mener Veronica Bergan, førsteamanuensis i naturfagsdidaktikk ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk, UiT Norges arktiske universitet.

Det skriver NRK.

Hun og pedagogisk leder i Tusseladden barnehage i Tromsø, Heidi Buvang forteller om hvordan de jobber for å utvikle noe helt nytt - et praktisk undervisningsopplegg for barnehagebarn.

Det skal presenteres på en stor konferanse i Tromsø mandag.

Fokus er økologisk dyrking av mat, veien fra jord til bord og samarbeidet mellom profesjonelle aktører og barnehager.

- Det er viktig å lære ungene hvor maten kommer fra, sier Veronica Bergan til NRK.

Debatt