Seksårsreformen og søvn i barnehagen på topp i februar

Rett før jul skapte Grete Helle og Tom Rune Fløgstad stort engasjement da de postet et innlegg om søvn i barnehagen på Facebook. Historien om innlegget og engasjementet det skapte ble en av de mest leste sakene på barnehage.no i måneden som gikk.

Publisert

Her er de ti mest leste sakene på barnehage.no i februar:

1. Seksårsreformen 20 år etter: – Gi seksåringene førskolen tilbake

I juni 2017 rettet barnehage.no søkelyset mot Reform 97, 20 år etter at seksåringene ble sendt ut av barnehagen og inn i skolen.

Lærer Håvard Tjora ga på konferansen «Har du bare lekt i dag?» uttrykk for at vi har en overgang til skolen som kan ta livsgnisten fra barn. Kort tid etter ba professor Peder Haug om at seksåringene må få førskolen tilbake.

Temaet engasjerer fortsatt og artikkelen med utspillet fra Peder Haug var den mest leste i februar.

Les artikkelen her.

2. «Små barn skal ikke vekkes etter 30 minutter i barnehagen», skrev de på Facebook. – Så tok internett fyr!

Rett før jul skapte Grete Helle og Tom Rune Fløgstad stort engasjement da de postet et innlegg om søvn i barnehagen.

– Vi postet det blant annet fordi vi har registrert at barnehageansatte vet alt for lite om søvnens betydning for barns utvikling, sier de.

Les artikkelen her.

3. Trener styrke mens de passer på de sovende barna

Læringsverkstedet skjerpet rutinene og påla alle sine barnehager å ha vognvakt til stede sammen med barna når de sover. I Løvåsen idretts- og friluftsbarnehage ble det utgangspunktet for en god idé.

Les artikkelen her.

4. Voksne som kjefter på barn

«Det er aldri barnets ansvar å tåle det som skjer, det er de voksnes ansvar at det ikke skjer,» skriver Nina Mellem Wiig i denne kronikken.

Les artikkelen her.

5. Går nye veier: Her blir barnehagelærerne med når barna begynner på skolen

Lillehammer kommune går helt nye veier for å både redusere ventelistene til barnehagene om våren - og sørge for en best mulig overgang når barna begynner på skolen.

Les artikkelen her.

6. – Barn må lære å håndtere livet

Gjennom samtaler, aktivitet og relasjoner i hverdagssituasjoner kan barnehageansatte hjelpe barna for resten av livet, mener psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery.

Hun advarer mot å tro at vi kan beskytte barna mot alt vondt. Vi må heller hjelpe dem igjennom motgangen for å komme sterkere ut på den andre siden.

Les artikkelen her.

7. Hva er det egentlig med barnehagefolk?

«Hva er det egentlig med disse folka som gjør at du synes det er helt greit å levere poden til dem hver eneste dag?» spør Jan Magnus Rekdahl i denne kronikken.

Les artikkelen her.

8. – Atferd er et språk som må leses av voksne

– Når barn gjør seg erfaringer med at de aldri blir lyttet til, kan noen barn bli stille og trekke seg tilbake eller gi opp, mens andre kan reagere med å lage masse støy rundt seg i håp om å bli sett, sier professor Ingrid Lund.

Les artikkelen her.

9. «Barnehageonkel» eller «tante» - hvor blir det av den respekten vi fortjener?

«Barnehagen og dens ansatte har større respekt i dag enn før, men vi har fortsatt en lang vei å gå,» skriver Marius Emil Kjørstad.

Les artikkelen her.

10. Friluftsliv for de minste i barnehagen

– Kan man ikke ta på seg sekken en gang i uka og «bare» gå på tur? Må man ha mål, delmål og «tiltak» på alle turer? spør barnehagelærer Eirik Wold Falla.

Les artikkelen her.

Powered by Labrador CMS