Samenes nasjonaldag ble blant annet feiret i Ebbegarden barnehage.
Samenes nasjonaldag ble blant annet feiret i Ebbegarden barnehage. (Foto: Ebbegarden barnehage )

Se glimt fra lesernes feiring av samenes nasjonaldag

6. februar feiret mange barnehager samenes nasjonaldag. Se flere bilder nederst i saken.

Ålvik barnehage i Kvam kommune var en av barnehagene som tok del i feiringen i går.

– Vi har rett og slett storkost oss både små og store med tur til skogen «vår», forteller Elma Montoya i Ålvik barnehage.

Der fikk barna prøve seg på å kaste lasso.

Til lunsj ble det laget gáhkko (samisk klappakake/brød). Og etterpå var det tid for å leke i lavvoen.

I forkant av dagen ble det laget armbånd med fargene til det samiske flagget.

Musikk, utstilling og lek

I Krinkelkroken barnehage i Mosjøen har de tradisjon for å markere samenes nasjonaldag.

I går ble dagen feiret med flagg, fellessamling, bilder, musikk, utstilling og lek. Til lunsj ble det servert varm samisk mat, opplyser styrer Anniken Dale.

Fikk kaste med lasso

Også i Ebbegarden barnehage i Ålesund ble samenes nasjonaldag markert.

Det var samlingsstund ute og filmfremvisning. Det ble laget gáhkko og barnehagebarna fikk kaste med lasso.

Bilder fra dagen:

Også i Ebbegarden barnehage i Ålesund ble samenes nasjonaldag markert. Det ble blant annet bakt gáhkko. (Foto: Ebbegarden barnehage )
Også i Ebbegarden barnehage i Ålesund ble samenes nasjonaldag markert. (Foto: Ebbegarden barnehage )
Læhkoeh biejiine - Lihkku beivviin
Til hele det Samiske folk!
Her er glimt fra feiring av dagen i Krinkelkroken barnehage i Mosjøen.
Vi feirer dagen med flagg, fellessamling, informasjon, bilder, musikk, utstilling , lek og varm lunsj med samisk mat.
Her er glimt fra feiring av dagen i Krinkelkroken barnehage i Mosjøen. (Foto: Privat)
Læhkoeh biejiine - Lihkku beivviin
Til hele det Samiske folk!
Her er glimt fra feiring av dagen i Krinkelkroken barnehage i Mosjøen.
Fra markeringen i Ålvik barnehage. (Foto: Ålvik barnehage )

Debatt