Ikke vanskelig: Universitetslektor Line Husjords erfaring er at det ikke er vanskelig å få barn til å spise grønnsaker og annen sunn mat.

– Mat til barnehagebarn er ikke så vanskelig

Det sier universitetslektor Line Husjord ved Universitetet i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

– En del foreldre mener at det er umulig å få ungene til å spise grønnsaker eller annen sunn kost. Min erfaring er at det ikke er sånn, sier Line Husjord til uit.no.

Hun har forsket på kosthold til barn i barnehager i flere år — og reiser rundt til barnehager for å fortelle ansatte og foreldre hva barna burde spise — og hva de faktisk spiser.

– Barns kostvaner tidlig i livet er av avgjørende betydning for normal vekst og utvikling i barneårene. Et usunt kosthold og for lite variert fysisk aktivitet i tidlig i livet, vil kunne medføre helseutfordringer senere i livet, sier Husjord.

Universitetet i Tromsø har bestemt seg for å tilby en samlingsbasert videreutdanning for ansatte i barnehager med fokus på barn, kosthold, fysisk aktivitet og helse.

– De fleste barn får store deler av sitt energiinntak i barnehagen. Derfor er det så viktig at maten de får er god og riktig sammensatt, sier Husjord til universitetets nettside.

Powered by Labrador CMS