Prototype: Produksjonen av garderobekroken skal skje hos Plasto i Rauma, men prototypen er lagd i Kina. Kroken er støpt i plast og tilpasset eksisterende produkter fra Grande.

Krok skal hindre at barn skades

Lanserer en krok som løsner om vekten overstiger åtte kilo.

Publisert Sist oppdatert

Fire romsdalsbedrifter står bak oppfinnelsen som lanseres under designmessen «Designers Saturday Oslo» til helga. Målet har vært å lage en garderobekrok som tar bedre vare på sikkerheten til barn i skoler og barnehager.

Kroken tåler vekten av klær, utstyr og mindre sekker, men løses ut og faller ned om belastningen overstiger vekten til en gjennomsnittlig ettåring. Dermed kan den forhindre alvorlige ulykker i barnehage og skole.

– Ingen har laget en slik garderobekrok tidligere, sier daglig leder Torbjørn Hjelden ved Grande Fabrikker til Sunnmørsposten.

Kroken har fått navnet «Hlín» etter den norrøne gudinnen Lin, som betyr «den som verner». Hjelden og de andre som har vært med på prosjektet, sier til avisa at de ser fram til å presentere den for markedet.

Svein Alstadsæter i Grandes datterbedrift, Offinn, står bak ideen og kroken skal settes i produksjon ved Rauma-bedriften Plasto.

Allerede i høst vil  Plasto starte opp arbeidet med å lage de første krokene for salg. Hjelden håper og tror at kroken kan ha internasjonal interesse.

Les mer om kroken på grande.no og deres facebookside.

Powered by Labrador CMS