Daglig leder Jan Magnus Mikalsen i Norlandia Paradiset barnehage bruker av sin styrertid på å ta med de eldste barna på svømmeopplæring. Bildet er fra i fjor høst. Foto: Øyvind Johansen

Krever penger slik at alle i barnehagen kan få svømmeopplæring

Venstres Abid Raja slår alarm etter dramatisk økning i antall omkomne i drukningsulykker.

Publisert

- Vi har gjort en massiv innsats for å få ned ulykkene i trafikken. Nå trengs det også en massiv innsats for å bedre barn og unges svømmeferdigheter og øke nordmenns sjøvett, sier stortingsrepresentant Abid Raja (V) til NTB.

Tall fra Redningsselskapet viser at 68 personer har mistet livet i drukningsulykker fram til 1. august i år. Det er 19 flere enn samme periode i fjor.

Til sammenligning har 58 liv gått tapt i trafikken.

Undersøkelser viser at bare 50 prosent av norske tiåringer er svømmedyktige, en klart lavere andel enn i de øvrige nordiske landene.

På statsbudsjettet for 2018 ble det satt av 65 millioner kroner til svømmeopplæring for barnehagebarn.

Ifølge Venstre-politikeren må ordningen i 2019-budsjettet utvides med 35 millioner for at alle barn i hele landet skal få gratis svømmeopplæring.

Siden 2015 har regjeringen satt av penger i statsbudsjettet til svømmeopplæring i barnehagene. Første året var det bare fem fylker som fikk tilskudd. Fra 2016 er ordningen utvidet til å gjelde hele landet.

Men fortsatt er det ikke nok penger til at alle barn kan nyte godt av ordningen.

Powered by Labrador CMS