Rotter er skadedyr som beveger seg mellom rene og urene områder og kan derfor overføre smitte og bakterier. Illustrasjonsbilde. (Foto: Getty Images)

Bruker strømgjerde for å holde rottene unna barnehage

Langs Akerselva i Oslo skaper rottene så store problemer at barnehager og andre er nødt til å tenke kreativt. Grünerhagen barnehage har nå strøm i gjerdet for å holde rotter ute. Mennesker kjenner ikke strømmen, og løsningen er et prøveprosjekt, skriver Utdanningsnytt.

Prøveprosjektet har gått bra og rottene har uteblitt. I ettertid har også legevakta i Oslo, som ligger like ved barnehagen, også testet ut lignende gjerder med stort hell.

Avdelingsdirektør Anita Haadem Lisbakken i Grünerløkka bydel sier til Utdanning at barnehagen er veldig fornøyd med prosjektet.

Les hele saken her.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Debatt