Romerike ligger i Akershus fylke som omfatter tretten kommuner: Nannestad, Hurdal, Eidsvoll, Ullensaker, Gjerdrum, Nes, Rælingen, Nittedal, Skedsmo, Lørenskog, Fet, Sørum og Aurskog-Høland.

Barnehageansatt overgrepssiktet

Politiet på Romerike har siktet en barnehageansatt for seksuelt overgrep mot et barn i barnehagen der vedkommende jobber, opplyser Øst politidistrikt i en pressmelding.

Publisert Sist oppdatert

Det var kommunen som anmeldte forholdet i forrige uke.

Øst politidistrikt Romerike opplyser at den overgrepssiktede barnehageansatte ble pågrepet, men det var ikke grunnlag for varetektsfengsling. Siktede er ikke kjent for politiet fra før, og det er ikke noe som tilsier at det er flere fornærmede.

Den siktede er suspendert fra jobben.

– Det er gjennomført flere avhør i saken og det er også foretatt tilrettelagt avhør av det fornærmede barnet, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet har avholdt et informasjonsmøte for foresatte, sammen med ledelsen i barnehagen.

– Vi er helt i oppstartsfasen av etterforskningen, hvor vi gjennomgår bevismateriale og foretar avhør. Det vil derfor ta tid før vi får full oversikt over omfanget i saken, skriver politiadvokat Kristine Kiær i pressemeldingen.

Etterforskningen ledes av vold- og sedelighetsavsnittet ved Felles kriminalenhet i Øst politidistrikt Romerike.

Av hensyn til etterforskningen er politiet tilbakeholdne med detaljer i saken. Politiet er også opptatt av ivaretakelseshensynet over fornærmede og dennes familie, samt siktede med sin familie, presiserer politiadvokat Kristine Kiær.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS