Finalistene til «Årets barnehage 2019» er: Asphaugen friluftsbarnehage i Lenvik, Haugland gardsbarnehage i Time, Heimtun barnehage i Vikna, Kidsa Øvsttun barnehage i Bergen og Skrapeklev barnehage i Porsgrunn.

Her er finalistene til «Årets barnehage 2019»

De fem finalistene er klare. Du kan stemme på din favoritt.

Publisert

For fjerde år på rad skal PBL kåre «Årets barnehage» blant sine medlemsbarnehager. Det er barnehageforeldre som i hovedsak har foreslått kandidatene.

Årets fem finalister er:

 1. Asphaugen friluftsbarnehage, Lenvik
 2. Haugland gardsbarnehage, Time
 3. Heimtun barnehage, Vikna
 4. Kidsa Øvsttun barnehage, Bergen
 5. Skrapeklev barnehage, Porsgrunn

– Gode begrunnelser

Styreleder i PBL og juryformann, Eirik Husby, er imponert over engasjementet foreldrene viser for sitt barns barnehage.

– Det har vært rørende å lese de mange gode begrunnelsene for hvorfor foreldrene trekker frem sin barnehage. Det vitner om at foreldre flest er veldig fornøyde med barnehagetilbudet sitt. Noe også alle foreldreundersøkelser de siste årene har bekreftet, sier han.

Og det er ikke bare foreldre som har sendt inn forslag. Også besteforeldre, tanter, onkler, naboer, ansatte og tidligere ansatte, til og med kolleger fra nabobarnehager har sendt inn forslag, opplyser Husby.

Om prisen:

Prisen «Årets barnehage» deles årlig ut av PBL til en av deres medlemsbarnehager. Målet med prisen er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i barnehagene.

Styret i PBL, som er jury for kåringen, har satt følgende kriterier for at en kandidat skal kunne vinne prisen Årets barnehage 2019:

 • Et basistilbud med høy kvalitet
 • En klar og tydelig pedagogisk profil
 • En god og tydelig ledelse
 • Tilfredse foreldre
 • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
 • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
 • Lavt sykefravær over tid
 • Et godt omdømme

Totalt kom det i år inn 214 forslag.

– Det har derfor vært en utfordrende jobb for juryen å finne frem til hvilke fem kandidater som skulle gå til finalen. Men vi står igjen med fem veldig gode barnehager som alle utmerker seg spesielt, sier Husby.

Kan stemme på din favoritt

Hvem som vinner avsløres på PBLs lederkonferanse i Bodø 2. september. Vinneren får 25.000 kroner og et skilt som synlig bevis på at de er «Årets barnehage 2019».

Før juryen møtes for å kåre en vinner, er det folket som får mulighet til å avgi stemme på sin favoritt. Avstemningen vil pågå på Facebook frem til 18. august.

Du kan stemme på din favoritt her.

Avstemningen er ikke avgjørende, men veiledende for juryen, og det er kun mulig å stemme én gang, påpeker juryformann Husby.

Barnehage.no vil i neste uke presentere alle de fem finalistene.

Tidligere vinnere:

Powered by Labrador CMS