Mimi Bjerkestrand leder etat for barnehage i Bergen kommune, som til høsten skal teste ut sekstimersdager blant noen av sine ansatte.
Mimi Bjerkestrand leder etat for barnehage i Bergen kommune, som til høsten skal teste ut sekstimersdager blant noen av sine ansatte.

Barnehager skal teste ut sekstimersdager i Bergen

Barnehagedirektør Mimi Bjerkestrand håper prøveprosjektet kan få ned sykefraværet.

Publisert

Til høsten skal flere barnehageansatte i Bergen teste hvordan det er å jobbe seks timers lange arbeidsdager. Det er satt av to millioner kroner til et forprosjekt, etter at Rødt fikk forhandlet prosjektet inn i budsjettavtalen for 2022, skriver Bergens Tidende (krever abonnement).

Etat for barnehage er nå i gang med å ansette en prosjektleder. Bjerkestrand forteller til BT at flere barnehager har meldt interesse for å være med.

I første omgang er det assistenter og fagarbeidere, ved en eller flere barnehager, som skal få redusert arbeidstid og full lønn. I samme periode må barnehagene ansette flere personer, slik at kravene til bemanning blir oppfylt.

Blir det en suksess, vil det være opp til politikerne om prosjektet skal gjennomføres i flere barnehager over nyttår.

– I første omgang må vi se om dette er mulig å gjennomføre i praksis. Det kan være krevende å få på plass nok vikarer for eksempel, sier Bjerkestrand.

Hun er spent på om en varig ordning med seks timers arbeidsdag vil kunne bidra til at flere klarer å stå lenger i yrket, og om det kan bidra til økt innsats og motivasjon i løpet av en arbeidsdag.

– Det er krevende og intensivt å jobbe i barnehage. Arbeidsmiljøundersøkelser viser at de ansatte trives godt, samtidig har vi et høyt sykefravær. Det kan være et paradoks. Arbeidstid kan være et område en kan gå inn og se på for å lette belastningen.


Powered by Labrador CMS