Lillo gård barnehage i bydel Sagene i Oslo er valgt ut til prøveprosjektet som byrådet foreslår.
Lillo gård barnehage i bydel Sagene i Oslo er valgt ut til prøveprosjektet som byrådet foreslår.

Skal prøve ut 6-timersdagen i Oslo-barnehage

Ingen skal gå ned i lønn, og åpningstiden vil antakelig ikke bli berørt.

Publisert Sist oppdatert

Oslo kommune skal prøve ut sekstimers arbeidsdag, foreløpig som et forsøk i en barnehage, melder NRK.

Bemanning og forskning

I fjor ble byrådet enig med Rødt om å teste ut redusert arbeidstid. I neste Oslo-budsjett foreslår byrådet et toårig prøveprosjekt i Lillo gård barnehage i bydel Sagene.

Ifølge opplysningene NRK har fått, er det satt av om lag 10 millioner kroner til økt bemanning og til følgeforskning. Ingen skal gå ned i lønn.

– Dette er et godt verktøy for å se om vi kan få folk til å jobbe litt lenger og gå av med pensjon litt senere, rett og slett stå litt lenger i arbeidslivet, sier finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) til NRK.

– Vi håper det kan gjøre det bedre for de ansatte å være på jobb og at det blir bedre for barna å være i barnehagen fordi de ansatte har det bedre, uttaler oppvekstbyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) til statskanalen.

– Virker veldig spennende

Lillo gård barnehage er en kommunal barnehage med plass til 60 barn. Den har 15 ansatte, inkludert styrer Ada Tveter Lysvik.

– Jeg synes det virker veldig spennende. Mine kolleger her i barnehagen er veldig positivt innstilt. Vi er ikke enda i gang med planleggingsfasen, og det gjenstår å se hva som blir de konkrete løsningene. Vi visste at bydelen hadde sendt inn en god søknad, og nå har vi fått beskjed om at valget falt på oss, sier Lysvik til Barnehage.no fredag ettermiddag, mens nyheten ennå er rimelig fersk.

– Vi er spente med positivt fortegn. Det har vært fin fredagsstemning her hos oss i dag, legger hun til.

Barnehagesjef i bydel Sagene, Sissel Dahl Løw, forteller at også hun mottok nyheten om at bydelen og barnehagen fikk prosjektet fredag.

– Nå vil vi gå inn i en prosess der vi i samarbeid skal komme fram til innretningen. Åpningstiden vil antakelig ikke bli berørt, skriver hun i en tekstmelding til Barnehage.no.

Budsjettet for Oslo kommune i 2023 legges fram 21. september og behandles av bystyret 7. desember.

Powered by Labrador CMS