Fagforbundets medlemmer i Elvebakken barnehage er nå tilbake på jobb igjen etter streiken.
Fagforbundets medlemmer i Elvebakken barnehage er nå tilbake på jobb igjen etter streiken.

Tariffavtalen på plass: Tilbake på jobb etter seks uker lang streik

Tariffavtalen er sikret i Elvebakken barnehage.

Publisert

Mandag 16. april ble tre av Fagforbundets fire medlemmer i Elvebakken barnehage på Inderøy i Trøndelag tatt ut i streik. Kravet var at barnehagen enten skulle reforhandle eksisterende tariffavtale, eller melde seg inn i PBL.

I går, 22. mai, ble det avholdt tvungen mekling mellom barnehagen og Fagforbundet. Resultatet er at det er inngått tariffavtale, standardavtalen for barnehager. 

Nå kan de ansatte gå tilbake på jobb. 

– Jeg er veldig glad for at streiken er over og at ny avtale er inngått. De streikende skal ha ros for at de tok kampen for tariffavtalen. Et organisert arbeidsliv, hvor alle har tariffavtaler er det som skal til for å sikre den norske modellen, hindre sosial dumping og sikre ansatte de rettighetene har krav på, sier Anne Green Nilsen, medlem av Fagforbundets arbeidsutvalg i en pressemelding fra Fagforbundet.

Hun har vært med i meklingen.

Fagforbundets leder Mette Nord takker forbundets medlemmer i Elvebakken barnehage for å ha stått i kampen for tariffavtale og pensjonsavtale.

– Dette har vært en viktig, men ikke minst vanskelig konflikt. Nå har vi fått på plass en ny tariffavtale og en god pensjonsavtale for medlemmene våre i barnehagen. Det må jeg si jeg er veldig glad for. Nå er det viktig å se framover og sørge for at dette blir til det beste for barna, de ansatte og barnehagen, sier Nord i pressemeldingen. 

Verken barnehageeier eller hennes advokat har så langt vært tilgjengelig for kommentar.

Powered by Labrador CMS