Pål Hafstad Thorsen (Ap) har vært en tydelig stemme fra kommune-Norge i kampen for bedre finansiering av nye normer i barnehagesektoren. Foto: Bergen kommune
Pål Hafstad Thorsen (Ap) har vært en tydelig stemme fra kommune-Norge i kampen for bedre finansiering av nye normer i barnehagesektoren. Foto: Bergen kommune

Går av som barnehagebyråd

Pål Hafstad Thorsen (Ap) gir seg som byråd for barnehage, skole og idrett i Bergen.

Publisert

Torsdag er Roger Valhammer konstituert som ny byråd etter at Pål Hafstad Thorsen onsdag meldte om sin avgang.

«I kveld går jeg av som byråd for barnehage, skole og idrett. For Arbeiderpartiet, partiet i mitt hjerte, er det behov for å stokke kortene på nytt og bygge opp flere dyktige politikere som kan være med å vinne valg. Spesielt i kjølvannet av at Harald Schjelderup har meldt at han ikke tar gjenvalg. Derfor tar jeg et steg til siden for å slippe andre frem,» skrev Pål Hafstad Thorsen på Facebook onsdag kveld.

Tydelig stemme

Thorsen har vært en tydelig stemme for kommune-Norge i kravet om økt finansiering i forbindelse med innføring av nye normer i barnehagene.

- Kravene må oppfylles på barnehagenivå, og derfor må beregningen gjøres på barnehagenivå. Noe annet er på grensen til useriøst, sa Thorsen da han deltok på Utdannings- og forskningskomiteens høring om endringene i barnehageloven i april i år.

Ansetter 84 ekstra i høst

I forrige uke ble det kjent at Bergen kommune til tross for at byråden fortsatt står fast ved at normene ikke er fullfinansiert, vil ansette 69 barnehagelærere og 15 assistenter og fagarbeidere for å innfri både bemannings- og pedagognormen i høst.

- Dette hadde dere ikke trengt å gjøre før til neste år?

- Jo, det synes jeg. Det er en forventning blant foreldre om at vi som kommune skal innfri lover og regler som Stortinget og regjeringen vedtar. For oss henger bemanning og kvalitet helt nøye sammen. Og da ønsker vi å gå foran med et godt eksempel for å vise at vi mener alvor når vi ønsker å satse på barnehage, sa Pål Hafstad Thorsen til barnehage.no i forrige uke.

Powered by Labrador CMS