Politiet har mottatt flere anmeldelser etter trusler mot barnehageansatte den siste tiden.
Politiet har mottatt flere anmeldelser etter trusler mot barnehageansatte den siste tiden.

Anmeldes: Trusler mot barnehager flere steder den siste tiden

Onsdag i forrige uke ble Eskoleia barnehage på Kongsvinger stengt etter trusler mot ansatte. Torsdag opplyste politiet i Innlandet at lignende trusler også har blitt rapportert fra en annen barnehage.

Publisert

Fredag kom det fram at også to barnehager i Drammen har mottatt trusler.

Overfor Drammens Tidende ønsket virksomhetsleder Terje Langklopp fredag ikke å si hvilke barnehager det dreier seg om fordi det er usikkert om foreldrene er varslet. Han opplyser at truslene kom via telefon, men vil ikke si noe om innholdet eller om de ble oppfattet som reelle.

– Dette har selvsagt vært meget ubehagelig for dem som har fått disse henvendelsene, skriver Langklopp i en epost til avisa.

Han opplyser at kommunene har rutiner for hvordan man forholder seg til trusler og at de har vært i dialog med politiet.

Før helga skrev NRK om at Læringsverkstedet har politianmeldt en rekke ubehagelige oppringninger til flere av deres barnehager den siste tiden.

– Våre ansattes trygghet er det viktigste for oss. Dette oppleves som ubehagelig for dem. Derfor har vi politianmeldt forholdene. Nå er dette en politisak, sier administrerende direktør Trude Moen Sydtangen.

Hun ønsker ikke å si hvor mange barnehager det gjelder eller hvor de ligger, men opplyser til NRK at det har vært et betydelig antall oppringninger. Hun sier at det skal ha vært samme fremgangsmåte i oppringningene.

Anmeldelsen ble inngitt til politiet på Romerike 25. november. NRK får opplyst at det er Sør-Øst politidistrikt som skal etterforske saken.

I Kongsvinger var Eskoleia barnehage fortsatt stengt fredag etter truslene som de ansatte skal ha mottatt. Barnehagen åpnet igjen i dag.

– Vi er enige med foreldrene om at vi åpner igjen i dag, sier styrer Tone Rymoen i den kommunale barnehagen til Glåmdalen.

Barnehagen har 17 ansatte og rundt 70 barn. Politiet jobber for å finne ut hvem som står bak truslene.
Powered by Labrador CMS