Innlandet politidistrikt har startet etterforskning av truslene som er rettet mot ansatte i Eskoleia barnehage i Kongsvinger.

Politiet etterforsker etter trusler mot to barnehager

Eskoleia barnehage ble onsdag stengt på bakgrunn av en uavklart situasjon med trusler mot ansatte. Torsdag opplyser politiet i Innlandet at lignende trusler også har blitt rapportert fra en annen barnehage.

Publisert

Innlandet politidistrikt har startet etterforskning av truslene som er rettet mot ansatte i Eskoleia barnehage i Kongsvinger.

– Vi jobber med å identifisere personen som har ringt inn truslene, sier leder for orden og forebygging ved Kongsvinger politistasjon, Arne Norevik i en pressemelding.

Det politiet kan si om truslene, er at det er brukt informasjon som ligger åpent ute på barnehagens nettside.

– Det er per nå ingenting i truslene som tyder på at det kommer fra en person som har mye informasjon om barnehagen og dens virksomhet ut over denne informasjonen som er å finne på hjemmesiden til barnehagen, fortsetter Norevik.

Politiet opplyser videre at meldinger med tilnærmet samme innhold har også blitt rapportert fra et annet sted i Innlandet, også her til en barnehage, i løpet av desember.

«Politiet anser at hensikten med truslene er å spre frykt, lignende det vi så da det ble ringt inn trusler mot videregående skoler for to-tre år siden», heter det i pressemeldingen.

Det går også fram at politiet ikke har vært involvert i beslutningen om å stenge barnehagen.

Til lokalavisa Glomdalen (krever innlogging), som omtalte saken først, sier styrer i Eskoleia barnehage, Tone Rymoen at trusselen kom direkte til de ansatte og barnehagen tirsdag ettermiddag/kveld.

– Det er en krenkelse mot noen ansatte. Vi vet ikke hva vedkommende skulle ha gjort, men det går rett og slett på en krenkelse som har føltes veldig ubehagelig for de ansatte.

– I og med at situasjonen var så uavklart og uoversiktlig, og vi ikke turte å ta sjansen på noen konsekvenser, valgte vi å stenge barnehagen, sier Rymoen til Glomdalen og legger til at beslutningen ble møtt med forståelse hos foreldrene.

Powered by Labrador CMS