Det er tak i kompisene Mats Kristiansen og Nicolay Salmon Hagen. Da de var i praksis under barnehagelærerutdanningen, ble ideen om en ressursside basert på rammeplanen, født. Nå er Barnehageaktiviteter.no lansert til gode tilbakemeldinger.
Det er tak i kompisene Mats Kristiansen og Nicolay Salmon Hagen. Da de var i praksis under barnehagelærerutdanningen, ble ideen om en ressursside basert på rammeplanen, født. Nå er Barnehageaktiviteter.no lansert til gode tilbakemeldinger.

Disse to løser aktivitetsfloken for deg

Går du deg av og til fast i de samme lekene? Lurer du på hvordan du skal bruke rammeplanen i de forskjellige aktivitetene i barnehagen? Fortvil ikke. Gutta bak Barnehageaktiviteter.no har løst floken for deg.

Publisert Sist oppdatert

Mats R. Kristiansen (26) og Nicolay Salmon Hagen (25) er studiekamerater og jobber nå som barnehagelærere i hver sin barnehage i henholdsvis Oslo og Vestfold. De har hendene fulle, bokstavelig talt. Likevel ulmet en ide fra studietiden opp for to og et halvt år siden. Det startet da de var studenter i praksis.

– Vi savnet en aktivitetsbank, rett og slett. Et sted hvor vi kunne hente tips og inspirasjon kjapt. Slik som vi opplevde praksisen, satt alle på hver sin haug og fant på ting selv, som tar tid og krefter. Hvorfor ikke dele og få nye ideer? sier Hagen.

De drodlet lenge rundt en nettressurs basert på rammeplan for barnehager, og i fjor lanserte de endelig Barnehageaktiviteter.no. De er ikke så rent lite stolte over resultatet og snakker i munnen på hverandre om sene kvelder, lange helger, lite søvn og et brennende engasjement.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

– Nå har vi en ressursbank bestående av 154 aktiviteter som synligjør faget vårt og som er enkelt og hente ut. En felles, faglig plattform, om du vil, sier Hagen.

Fyller på

Det første du ser på nettsiden, er rammeplanens områder delt inn i kategorier. I hver kategoriboks finner vi aktiviteter basert på for eksempel språk, lek eller rom og form. «Under Kropp, Bevegelse og Helse», kan vi lære om forsøk med mugg på brød og danselek, mens «Nærmiljø og Samfunn» byr på trafikkskiltlek og oppdagelsesferd i nærmiljøet. Blant mye annet.

– Vi vil utvikle konseptet hele tiden og fyller på med aktiviteter etter hvert som vi utvikler flere og mottar fine tips, sier Kristiansen, og legger til at de har en egen lenke for deling av ideer øverst til høyre på siden.

Aktivitetssiden fungerer som et abonnement der brukeren får en smakebit gratis. For 79 kroner i måneden, bør ikke guttene slutte i barnehagejobben og de forventer heller ikke å bli rik av dette. De vil bare følge drømmen og bidra til en bedre og mer aktiv hverdag for alle i barnehagen. Og det er viktig at det er enkelt å bruke.

– I en hektisk barnehagehverdag har ikke de ansatte tid til å lete i kataloger eller lese store dokumenter. Det skal være enkelt og kvalitetssikret. Barnehagene som har prøvd Barnehageaktiviteter, sier at det er veldig konkret å forholde seg til. Også kan man lage sin egen vri, sier Kristiansen.

Ikke for voksenstyrt

Et stort poeng, var å unngå voksenfella. Barns medvirkning leder an i aktivitetene og mye av inspirasjonen henter de hos barna i barnehagene der Hagen og Kristiansen jobber, som gjerne bobler av ideer til aktiviteter de selv synes er artige.

– Det er viktig at aktivitetene ikke er for voksenstyrt. Når den nye rammeplanen er vedtatt, vil vi oppdatere aktivitetene, sier Hagen.

Barnehageaktiviteter legger også opp til dokumentasjon av aktivitetene.

– Planlegg, deleger, dokumenter! Enkelt! sier de to driftige guttene selv.

Driver du med noe nytt og interessant som du vil fortelle andre om? Tips oss på red@barnehage.no.

Powered by Labrador CMS