DEBATT

Ring heller en gang for mye, enn en gang for lite, skriver Ronja Vinneng. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Takk for at dere ringer!

"La barna være syke. La barna bli friske. La barna få ro. Jobben kan vente," skriver Ronja Vinneng

Publisert

Jeg leste nylig teksten til Vanja Cecilie Aspenes. Kronikken ”En bønn til foreldre: Ikke bli sure når vi ringer”. Den er velformulert og beskriver tankene til mange av oss.

Etter mange år som ansatt i barnehage og barneskole, har jeg hatt mange telefonsamtaler med foreldre. Ja, noen blir litt frustrerte, men sure og irriterte er heldigvis ikke normal reaksjon. Man hører ofte et sukk, etterfulgt av ”Bør jeg hente nå med en gang?”

Kjære foreldre, jeg forstår at du har en viktig jobb. Din aller viktigste jobb er likevel din rolle som forelder til dine barn.

I likhet med Aspenes så maser jeg også om den såkalte 48-timers regelen. Den må gjentas til alle foreldre forstår at det er til det beste for barnet. Det er også til det beste for resten av avdelingen eller klassen. Sykdommene forsvinner ikke når smittebærerne sitter ved pulten morgenen etter en natt med oppkast. Barn med diaré eller oppkast kan komme tilbake til barnehagen eller skolen to døgn etter at de har blitt symptomfrie.Husk det.

La barna være syke. La barna bli friske. La barna få ro. Jobben kan vente. I skrivende stund har jeg ei syk datter som er sengeliggende. Minstemann er endelig frisk igjen.

Jeg ble selvfølgelig ikke glad da jeg fikk telefonen fra barnehagen, men jeg ble lettet. Lettet fordi mine barn er så heldige at de omgås trygge og omsorgsfulle voksne som ser dem.

Ronja Vinneng

Jeg ble selvfølgelig ikke glad da jeg fikk telefonen fra barnehagen, men jeg ble lettet. Lettet fordi mine barn er så heldige at de omgås trygge og omsorgsfulle voksne som ser dem.

De ansatte i barnehagen ser at allmenntilstanden ikke er på topp. Vi kan høre kommentarer som ” Hun spiste mindre enn hun pleier”, ” Han orket ikke å løpe på tur i dag”, ” Hun ville bare sitte på fanget ” De ansatte kjenner barnet og forstår at dette ikke er vanlig oppførsel.

Takk til alle som ser barna. Takk til dere som tar vare på det mest dyrebare vi har. Takk for at dere ringer! Ring heller en gang for mye, enn en gang for lite. 

Powered by Labrador CMS