Duestien barnehage i Skien er et av flere kommunale bygg som får solscellepanel på taket. Men arbeidet ble stoppet av Arbeidstilsynet.
Duestien barnehage i Skien er et av flere kommunale bygg som får solcellepanel på taket. Men arbeidet ble stoppet av Arbeidstilsynet.

Barnehagen får solcellepanel: Arbeidstilsynet stanset arbeidet

Skien kommune får refs etter at Arbeidstilsynet måtte stoppe arbeidet med å montere solceller på barnehagen på grunn av brannfare og manglende fallsikring.

Publisert

Det kommer fram i en sak fra avisa Varden, som har fått innsyn i flere rapporter fra Arbeidstilsynet (krever innlogging). 

Rapportene viser at kommunen står bak en rekke brudd i forbindelse med montering av solceller på på blant annet Duestien barnehage. Blant annet kommer det fram at  Skien kommune har engasjert et foretak uten kvalifikasjoner som kreves for å kunne utføre monteringsjobben lovlig - noe som  potensielt kan være brannfarlig.  

– Arbeidet ble stanset av oss som følge av at det ble benyttet personer som ikke var kvalifisert til jobben de gjorde. Arbeid tilknyttet el-anlegg, slik som montering av solceller er, er strengt regulert, sier leder Det lokale eltilsynet, Christian Heyerdahl, til avisen, og fortsetter: 

– Det kan brenne fra koblinger som ikke er satt riktig. Det har vært hendelser der panel blåser av på grunn av feilmontering. Men vårt hovedfokus er å forhindre brann.

Det ble også avdekket brudd på kravene om fallsikring i forbindelse med monteringsarbeidet i vinter. 

Barnehagen er et av i alt fem kommunale bygg som får solcellepanel. Skien kommune får kritikk blant annet for å ha laget en likelydende plan for ivaretakelsen av  sikkerhet, helse- og arbeidsmiljø ved alle de fem prosjektene.  Ved Kjørbekkhøgda barneskole, et av de andre prosjektene,  så Arbeidstilsynet med egne øyne en episode der det var fare for liv og helse da arbeiderne jobbet uten sikring på taket. 

Eiendomssjef i Skien kommune, Anita Ballestad, sier kommunen som byggherre ser alvorlig på saken og at rutinene nå er endret. 

Powered by Labrador CMS