Frp-politiker Linda Bræck sitter i formannskapet i Alta, som nylig gikk inn for å bygge to nye vognskur i to barnehager. Bildet er fra valgvaken i fjor høst.

Politikerne sa ja: Vil bygge vognskur til 3,9 millioner

Alta-politikerne går inn for å bygge vognskur i to barnehager - til en prislapp på 2,4 og 1,5 millioner. 

Publisert

Samtidig mente formannskapet de planlagte nybyggene må døpes om til «suite», «apartment» eller «hotell», på grunn av prisen. Dette ifølge Altaposten, som omtalte saken først. 

Vognskuret i fem avdeling store Saga barnehage må ha skifertak for å stå i stil med resten av barnehagen, noe som bidrar til å få opp prisen. 

Både der og i fire avdeling store Oterfaret barnehage blir lekearealer innendørs brukt til vognoppbevaring, noe som blant annet er til hinder for rømningsveier. Det er ikke mulig å lagre vognene ute, på grunn av vær og nedbør, og det er ikke takoverbygg som vognene kan stå under. Dessuten må vogner trilles ut og inn hele året, noe som sliter på gulvene, ifølge avisen.

Med i prosjektet hører også renovering av gulvet i Saga barnehage, som har fått fuktskader etter våte vogner. 

Det ble satt av to millioner til vognskurene i 2023, og noe av dette er brukt til prosjekteringen. Nå ber formannskapet kommunestyret om å godkjenne en tilleggsbevilgning på 2,13 millioner i budsjettet for 2024. Dette skal da delvis finansieres ved lånopptak på 1,7 millioner.

Etter en debatt Altaposten beskriver som ganske stor, både nyansert og fargerik, gikk samtlige politikere bortsett fra Høyre inn for vedtaket. Samtidig får administrasjonen i oppgave å se på muligheten for å redusere kostnadene.

Powered by Labrador CMS