Foreldrene i Purktrøa gårdsbarnehage i Skogn har opprettet spleis for å sikre videre privat eie av barnehagen.
Nå går det mot kommunal overtakelse av Purktrøa gårdsbarnehage i Skogn.

Vil kjøpe to private barnehager for 36,7 millioner kroner

Formannskapet i Levanger kommune gikk enstemmig inn for å kjøpe Purktrøa gårdsbarnehage og Skogn menighetsbarnehage.

Publisert Sist oppdatert

De to private barnehagene, med til sammen 120 plasser, ligger dermed an til å bli kommunale barnehager fra 1. mai i år.

Det skriver Innherred. (Krever innlogging)

– Jeg tenker at dette er en bra sak for kommunen. Her får vi en ny, og en forholdsvis ny barnehage til en overraskende grei pris, sa Astrid Vordal (Ap) ifølge avisa da saken ble behandlet av formannskapet onsdag.

Oppkjøpet, som med gebyr og avgifter vil koste kommunen totalt 36,7 millioner kroner, ble enstemmig vedtatt gjennomført av formannskapet, skriver Trønder-Avisa. (Krever innlogging)

Saken skal endelig vedtas av kommunestyret 29. mars.

Bakgrunnen for salget av de to private barnehagene som begge er drevet av Marisko-stiftelsen, er endringen i barnehageloven som sier at hver private barnehage må drive som eget rettssubjekt. Varaordfører i Levanger, Nina Bakken Bye (H), kritiserte regjeringen for lovendringen:

– Jeg støtter innstillingen, men det er trist at så veldrevne barnehager faktisk er nødt til å selges som følge av regjeringens nye regler, sa hun i møtet ifølge Innherred.

Tidligere i år opprettet foreldre i Purktrøa gårdsbarnehage en spleis for å bidra til at styrer Renate Hovdal kunne benytte seg av forkjøpsretten hun hadde, og på den måten sikre fortsatt privat eierskap av barnehagen. Styreren valgte til slutt å takke nei til forkjøpsretten.

– I vurderingen min var usikkerheten rundt det å drive barnehage en av utslagsfaktorene. Både fremtidens barnetall og tilskuddssatser er usikre. Det er en stor risiko å stå som eneeier, med gjeld og alt ansvaret det innebærer. Da er det bedre å vite at vi er på trygg grunn, at personalet har arbeid, og at barn og foreldre har det samme trygge stedet å komme til, sa Hovdal om avgjørelsen til iLevanger i februar.

Heller ikke styrer i Skogn Menighetsbarnehage ønsket å benytte seg av forkjøpsretten i sin barnehage.

Powered by Labrador CMS