Opposisjonen i Fredrikstad vil ha en prøveordning med fleksibel åpningstid i barnehagene.
Opposisjonen i Fredrikstad vil ha en prøveordning med fleksibel åpningstid i barnehagene.

Vil innføre kveldsåpne barnehager

Høyres ordførerkandidat i Fredrikstad, Arne Sekkelsten, vil teste ut kveldsåpne barnehager.

Publisert

– Folk som jobber i turnus, enslige foreldre og andre kan ha behov for et fleksibelt barnehagetilbud i Fredrikstad, sier Sekkelsten ifølge en sak i Fredrikstad Blad.

Idèen vil bli fremmet som et verbalforslag under bystyrets behandling av neste års budsjett den 8. og 9. desember.

Det var under opposisjonens (Høyre, Frp, Krf og Venstre) fremleggelse av sitt alternative budsjett tirsdag at forslaget ble presentert:

«Vi vil vurdere innføring av fleksibel åpningstid/kveldstid i utvalgte barnehager», heter det i forslaget.

– Vi snakker om en prøveordning og vi tror det kunne være nyttig å høste noen erfaringer med fleksibel åpningstid, sier Sekkelsten, som mener det må være et behov for dette blant foreldre.

I vår behandlet Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget et representantforslag fra Venstre, som blant annet tok til orde for mer fleksibel åpningstid i barnehagene.

«Barnehagen skal være et godt sted for barna, og det skal være et tilbud som bidrar til at alle familier kan ha begge foreldre i arbeid. Det er behov for noe mer fleksibilitet i tilbudet om det skal oppfylle den funksjonen for alle familier. Blant annet kan det være utfordrende med rigide åpningstider for foreldre i yrkesgrupper som jobber kvelds- og nattskift. Dette gjelder spesielt for aleneforeldre og foreldre uten stort nettverk som kan avlaste med barnepass. Forslagsstillerne mener det bør legges til rette for at noen barnehager kan tilby mer fleksible åpningstider, gjennom å gjøre justeringer i dagens finansiering av barnehager.»

Forslaget ble nedstemt.Powered by Labrador CMS