DMMH i Trondheim har fremdeles ledige plasser ved flere av studiene.
DMMH i Trondheim har fremdeles ledige plasser ved flere av studiene.

29 ulike studier har ledige plasser

Knappe to uker før studiestart er det ledig plass ved en rekke ulike barnehagelærerstudier.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en oversikt fra Samordna opptak.

Barnehage.no har tidligere omtalt nedgangen i antall søkere til barnehagelærerutdanningen: Til årets studiestart er nedgangen på hele 26,9 prosent, og antall førstevalgssøkere til barnehagelærerutdanningene har ikke vært lavere siden opptaket 2013.

Oversikten fra Samordna opptak viser at det fremdeles er ledige plasser ved flere utdanningstilbud blant annet ved Oslo Met, Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning, Universitetet i Sørøst-Norge, Høgskulen i Volda, UiT Norges arktiske universitet og Nord Universitet.

Ifølge Kommunal Rapport er det fremdeles 107 lærerstudier over hele landet som har ledige plasser. Det er studiene barnehagelærer og grunnskolelærer som har flest ledige plasser.

I år har Kunnskapsdepartementet og utdanningsinstitusjonene planlagt 10.920 studieplasser på lærerstudier, men kun 8.057 har lærer som førstevalg. Det viste tall fra Samordna opptak i juli. Det er 11 prosent færre enn i fjor.

– Det er helt krise! Behovet for lærere her i landet er enorm, og denne trenden må snu, sa leder av Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet, Lars Syrrist, i forbindelse med at opptakstallene ble offentliggjort i juli. Mens Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) konstaterte at nedgangen for barnehagelærerutdanningen er større enn ellers, men uttalte at vi ennå ikke vet nok om årsakene.

Powered by Labrador CMS