Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) gjestet PBLs landsmøte 2023.
– Jeg er glad for at vi kan gi så mange et tilbud om faglig påfyll, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).,

Rekordmange barnehagelærere får videreutdanning

Til høsten får over 1 700 barnehagelærere og over 6 600 lærere i skolen tilbud om videreutdanning.

Publisert Sist oppdatert

Det viser nye tall fra Utdanningsdirektoratet (Udir), etter at søknadene er behandlet.

– Vi har mange dyktige og engasjerte lærere i våre barnehager og skoler. Jeg er glad for at vi kan gi så mange et tilbud om faglig påfyll, når de selv har ønsket seg nettopp det, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i en pressemelding.

I 2023 ble videreutdanningsmidlene for barnehagelærere doblet til om lag 220 millioner kroner.

Nå er det altså klart at over 1 700 barnehagelærere får tilbud om videreutdanning i år. Det er 700 flere enn i fjor og ny rekord. I tillegg får 350 barnehagestyrere tilbud om lederutdanning.

Blant de mest populære tilbudene er spesialpedagogikk og veilederutdanning. Barnehagelærere som har søkt samisk og spesialpedagogikk har vært prioritert, opplyser Kunnskapsdepartementet i pressemeldingen.

I 2023 har regjeringen også satt av 1,6 milliarder kroner til videreutdanning i skolen. Tallene fra Udir viser at 6 600 lærere får tilbud i år. Nesten 1 000 flere enn i fjor.

Om lag 1 500 lærere får tilbud om videreutdanning i spesialpedagogikk. Det er rundt 500 flere enn i 2022. Innen praktiske og estetiske fag får over 600 lærere tilbud om videreutdanning, en økning på over 150 sammenlignet med i fjor.

Les mer om videreutdanning på Utdanningsdirektorat nettsider.

Powered by Labrador CMS