– Jeg er veldig glad for at så mange barnehagelærere, lærere og ledere ønsker faglig påfyll, sier kunnskapsminister Tonje Brenna. Bilder er tatt ved en tidligere anledning.

Rekordmange barnehagelærere har søkt etterutdanning

Langt flere barnehagelærere ønsker å videreutdanne seg i år enn tidligere.

Publisert

– Jeg er veldig glad for at så mange barnehagelærere, lærere og ledere ønsker faglig påfyll. Gode lærere med oppdatert kunnskap vil bidra til å gi barna våre et enda bedre barnehagetilbud, og til at ungene våre lærer og trives i skolen, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i en pressemelding.

Regjeringen er særlig opptatt av å styrke kompetansen i barnehagen, står det videre, og i 2023 ble videreutdanningsmidlene for barnehagelærere doblet til om lag 220 millioner kroner.

Responsen fra barnehagelærerne har vært positiv: Nær 2 600 har søkt om faglig fordypning. Det er ny rekord med 1 000 flere lærere (65 prosent) enn i fjor. Til styrerutdanningen var økningen på 10 prosent, til i underkant av 400 søkere.

Regjeringen har i 2023 satt av 1,6 milliarder kroner til videreutdanning i skolen. Nå har nær 11 000 lærere søkt, 8 prosent flere enn i fjor.

I mai blir det klart hvilke lærere og ledere i barnehage og skole som får tilbud om videreutdanning. Men før Utdanningsdirektoratet får behandlet søknadene, må barnehage- og skoleeiere godkjenne og prioritere søknadene ut fra sine vurderinger av det lokale kompetansebehovet.

Les mer om videreutdanning på Utdanningsdirektorat nettsider.Powered by Labrador CMS