29. mars ble avtalen som gjør Jåttå barnehage til Rogalands første universitetsbarnehage signert. Fra venstre: Jorunn Melberg (UiS), Tove Erna Belland (Jåttå barnehage), Monica Buvig Stenseth (Stavanger kommune), Elaine Munthe og Inger Benny E. Tungland (UiS).

Blir Rogalands første universitetsbarnehage

Nylig signerte Universitetet i Stavanger (UiS) og Stavanger kommune en avtale om at Jåttå barnehage blir universitetsbarnehage.

Publisert

Det skriver uis.no.

– Det overordnede målet for prosjektet er å bedre utdanningskvaliteten for studentene og styrke kompetanseutviklingen i barnehagen, gjennom et likeverdig samarbeid mellom partene, sier instituttleder Jorunn Melberg ved Institutt for barnehagelærerutdanning ifølge uis.no.

En universitetsbarnehage er en barnehage som har et særlig tett samarbeid med et universitet.

Ideen om universitetsbarnehage bygger på ordningene med universitetssykehus og etter hvert også universitetsskoler. Fra før finnes det universitetsbarnehager i Oslo og Tromsø, opplyser UiS på sine nettsider.

Gleder seg til å komme i gang

Jåttå barnehage rommer 230 barn fordelt på 16 avdelinger.

Helt siden den kommunale barnehagen ble etablert i 2011 har de arbeidet systematisk med utviklingsarbeid blant annet gjennom prosjekter som «Jåttåmodellen» og «Likeverdig lek for alle», og bruk av metodikken «barnehagevandring».

– Vi ønsker å bidra til at nyutdannede barnehagelærere blir bedre forberedt på hverdagen de møter. For oss blir det å være pilotbarnehage en god anledning til å gi og få kunnskap. Vi har klare forventninger om at dette skal være et likeverdig partnerskap, og vi ser frem til å få være del av det nasjonale universitetsbarnehagenettverket. Nå er vi veldig spente på det som venter oss! sier styrer Tove Erna Belland i Jåttå barnehage ifølge uis.no.

Powered by Labrador CMS