Melhus kommune må starte på nytt igjen etter at en anbudskonkurranse gikk skeis. Kart: Googlemaps
Melhus kommune må starte på nytt igjen etter at en anbudskonkurranse gikk skeis. Kart: Googlemaps

To barnehager utsatt etter tabbe i anbudskonkurranse

- Denne gangen har vi snublet, og det har vært veldig mye læring i dette, sa enhetsleder Morten Børseth til kommunestyret i Melhus tirsdag.

Publisert

Nye Eid barnehage og Flå barnehage i Melhus blir ett år forsinket fordi kommunen avlyser anbudskonkurransen og setter i gang på nytt.

Det skriver Trønderbladet.

- Kunne vært tydeligere

Rådmannen i Melhus skal i anbudskonkurransen ha valgt ut tre entreprenører etter prekvalifisering. Men da juryen skulle gjennomgå tilbudene, ble det oppdaget at to av tilbyderne hadde kommet med tilbud på barnehager som hadde for lite leke- og oppholdsareal.

Enhetsleder Morten Børseth sa i kommunestyret tirsdag at rådmannen tar selvkritikk på at kommunen kunne ha vært mer tydelig på kravene.

Heller ikke det tredje tilbudet var kommunen fornøyd med. Prisen var betydelig høyere enn det kommunen har bevilget av penger til barnehagene.

Risikerer erstatningskrav

Kommunen har ifølge Trønderbladet valgt å gi alle tre tilbyderne honorar, til sammen 1,1 millioner kroner. Avisa skriver at Melhus kommune nå må leve i spenning og vente på eventuelle erstatningskrav fra selskapene som fikk sine anbud vraket på grunn av for lite leke- og oppholdsareal. Begge har klaget på avvisningen.

Konsekvensen av utsettelsen er at Hovin barnehage fortsatt må bruke en paviljong, mens Eid barnehage fortsatt må holde til i leide lokaler. Dersom den nye anbudskonkurransen går slik kommunen håper, sikter kommunen mot ferdigstillelse av de to barnehagene våren 2020.

Powered by Labrador CMS