Hendelsen fant sted i en barnehage i en kommune i Sør-Troms. Kart: Googlemaps
Hendelsen fant sted i en barnehage i en kommune i Sør-Troms. Kart: Googlemaps

Ansatt tilbake på jobb etter å ha smekket fireåring i ansiktet

- Vi er mange voksne som synes at vedkommende har sluppet altfor billig fra hendelsen. Flere barn var vitne til det som skjedde, sier en av de foresatte.

Publisert

Det var tidligere i sommer at en ansatt i en barnehage i Sør-Troms skal ha smekket en fire år gammel gutt i ansiktet.

Harstad Tidende skriver at noen barn lekte på ett av rommene i barnehagen. De skal ha bråket, og den aktuelle ansatte ga beskjed om at de skulle dempe seg. Barna lekte etter hvert med samme støynivå, og den ansatte kom tilbake og sa at hun kom til i stenge lekerommet.

- En gutt tok da en liten lekebil og kastet etter den ansatte. Han traff henne i hånda, og den ansatte ble da så sint at hun smekket til gutten i ansiktet, sier en av dem som har snakket med Harstad Tidende om saken.

Suspendert, men tilbake nå

Etter hendelsen sendte den aktuelle kommunen brev til foresatte i barnehagen med informasjon om hendelsen. I brevet gjør barnehagen rede for at saken er vurdert av kommunen og også sammen med eksterne fagmiljø - og at både de som er direkte og indirekte ble berørt av hendelsen er ivaretatt.

Ifølge Harstad Tidende skal den ansatte ha blitt suspendert etter hendelsen. Men hun er nå tilbake i jobb i den samme barnehagen. Foreldre Harstad Tidende har snakket med hadde forventet at den ansatte i det minste ville bli omplassert til en annen barnehage slik at barna kunne føle seg trygge.

- Vi har stor forståelse for at de ansatte må irettesette barn. Men vi reagerer kraftig på fysisk avstraffelse. Flere foreldre føler seg hjelpeløse og opplever at de ikke er tatt på alvor, sier foresatte til Harstad Tidende.

- Forsvarlig og grundig håndtert

En representant for kommuneledelsen sier til avisa at saken har hatt høyeste prioritet og at kommunen har håndtert saken på bakgrunn av faglige råd.

Nå vil kommunen snarest invitere til foreldremøte.

- Vi skal drive gode barnehager, så det skal folk slippe å bekymre seg for, men om en hendelse skjer, så må vi håndtere den etter retningslinjene. Saken er tatt på alvor hos oss fra første dag, og er løst etter prosedyrer og faglige råd. Vi synes vi har håndtert saken forsvarlig, grundig og godt fra dag en, både for barnet, foreldre og den ansatte, sier en representant for kommuneledelsen til Harstad Tidende.

Powered by Labrador CMS