Blant avvikene meldes det blant annet at det hang øks og sag i taket på pen lavvo som var tilgjengelig for barnehagebarna, heter det i tilsynsrapporten.
Blant avvikene meldes det blant annet at det hang øks og sag i taket på pen lavvo som var tilgjengelig for barnehagebarna, heter det i tilsynsrapporten.

Tilsyn: Mener øks og sag var tilgjengelig for barnehagebarna

En barnehage på Osterøy vil opprette ny friluftsgruppe, men må rette opp i flere forhold før de får godkjenning. 

Publisert

Det skriver Bygdanytt (krever innlogging).

Miljørettet helsevern har ifølge avisen hatt flere tilsyn i barnehagen siden november i fjor, etter at det ble avdekket avvik. I en rapport fra 4. juli kommer det fram at flere av avvikene nå er rettet, men at det er avdekket flere tilfeller som kunne ha ført til ulykker i barnehagen. 

Blant avvikene meldes det blant annet at det hang øks og sag i taket på pen lavvo som var tilgjengelig for barnehagebarna. Det kommer også fram at en bekk i barnehagens friluftsområde har flere dype partier, noe som ifølge tilsynsrapporten kan gi en økt risiko for drukning ved sterkere vannførsel og strøm. Andre forhold som må rettes opp før barnehagen får godkjenning til å ha friliftsavdeling, handler om blant annet innetemperatur. 

Styrer i barnehagen sier til Bygdanytt at utstyret i lavvoen nå blir tatt vare på i lukkede kasser, samt at barna aldri er uten tilsyn i lavvoen. Hun understreker at avvikene vil bli utbedret, og har tro på godkjenning slik at barnehagen får opprette friluftsavdeling. 

Powered by Labrador CMS