Kan bli streik i åtte Norlandia-barnehager

Partene i Spekter-oppgjøret har satt frist til midnatt natt til torsdag med å komme til enighet. Hvis ikke kan det bli barnehagestreik i Norlandia-barnehager i Porsgrunn og Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Delta og Fagforbundet har i første omgang meldt plassfratredelse for 90 av sine medlemmer i disse to byene. Til sammen åtte barnehager kan i første omgang bli rammet av konflikten.

Stridens kjerne handler i år om pensjon.

Delta og Fagforbundet krever at det opprettholdes en bransjestandard for private barnehager – så de ansattes lønns-, arbeids- og pensjonsvilkår er like gode, uavhengig av hvilken barnehage de jobber i og hvem som eier barnehagen. Arbeidstakerorganisasjonene ønsker seg en pensjonsordning som er lik den partene har blitt enige om i PBL-området.

Også Utdanningsforbundet forhandlinger med Spekter endte i brudd tidligere i år. Men partene ble 27. november enige om en løsning.

Utdanningsforbundet medlemmer får et generelt tillegg på 1,1 prosent med virkning fra 1. april 2020. Minstelønnssatsene økes tilsvarende. Partene er også enige om at pensjon bli et tema i neste års lønnsforhandlinger, og oppfordringen er at de lokale partene skal møtes så tidlig som mulig i januar til neste år for å diskutere pensjonsspørsmålet.

Norlandia Preschool-overenskomsten omfatter følgende virksomheter:

  • Norlandia Barnehagene AS
  • Norlandia Barnehagene II AS
  • Onkel Tomms hytte AS
  • Arken Barnehage AS
  • ITS Barnehager AS
Powered by Labrador CMS