Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) skal snakke til eiere av private barnehager under PBL landsmøte om en drøy uke.
Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) skal snakke til eiere av private barnehager under PBL landsmøte om en drøy uke.

Skaper debatt: Statsråden kommer til PBLs landsmøte

Regjeringens pågående arbeid med regulering og finansiering av private barnehager har skapt mye uro i sektoren.

Publisert

9. mai kommer Tonje Brenna (Ap) for å snakke til de drøyt 300 påmeldte til landsmøtet i PBL (Private barnehagers landsforbund). På hjemmesidene til PBL påpekes det at det blir et høyaktuelt besøk, siden hun sannsynligvis blir valgt som ny nestleder under Aps landsmøte, som avvikles noen dager før.

Samt:

– Hun har ansvar for det pågående arbeidet med fremtidig regulering og finansiering av private barnehager, et arbeid som kan være helt avgjørende for fremtiden til svært mange av de private barnehagene.

Blant forslagene som har skapt reaksjoner, er å gi kommunene mer makt til å bestemme krav og finansiering for private barnehager, samt styringsrett over opptak, dimensjonering og kapasitet, påpekes det videre.

Brenna er ikke den eneste politikerne som er ventet til landsmøtet 8. og 9. mai. PBL inviterer blant annet til politisk barnehagedebatt, med kvalitet, likebehandling og valgfrihet som sentrale tema - og de fleste partiene representert: Elise Waagen (Ap), Maren Grøthe (Sp), Kari-Anne Jønnes (H), Solveig Schytz (V), Himanshu Gulati (Frp), Ida Lindtveit Røse (KrF), Hege Bae Nyholt (Rødt) og Freddy A. Øvstegård (SV).

I tillegg kommer barnehageforlikets «far og mor» - Øystein Djupedal (tidligere SV-statsråd) og Siv Jensen (tidligere Frp-leder) for å «fortelle sannheten om hva som skjedde da to politiske motpoler fant sammen og skapte en av vår tids mest vellykkede velferdsreformer» for 20 år siden.

PBL-direktør Jørn-Tommy Schjelderup sier til pbl.no at sektoren potensielt er inne i en avgjørende tid for private barnehager og den videre utviklingen.

– Regjeringen har lagt frem planer som dels er veldig spennende, men som også representerer et klart brudd med prinsipper som har tjent sektoren godt i to tiår. Det pågående arbeidet med fremtidens system for finansiering og regulering er helt avgjørende, ikke minst for mange av våre medlemmer som trenger forutsigbarhet og bærekraftig finansiering for i det hele tatt å kunne overleve. Dette blir også viktige tema under det politiske seminaret på årets landsmøte, sier Schjelderup.

Powered by Labrador CMS