Det skal være snakk om typen tysk kakerlakk.
Det skal være snakk om typen tysk kakerlakk.

Fant skadedyr: ‒ Vi har satt himmel og jord i bevegelse for å bli kvitt dem

Bekjempelsen var i gang samme dag. 

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble det oppdaget kakerlakker i en av Tromsøs barnehager. Det opplyser Nordlys.

Avisa gjengir fra en melding til foreldre hvor kommunen skriver at de tar problemet svært alvorlig og at de var i gang med skadedyrbekjempelse allerede etter stengetid onsdag. Et profesjonelt skadedyrfirma gjennomførte grundig bekjempelse av kakerlakkene med feller og gift, ifølge kommunen. Samtidig ble det meldt at tiltakene ikke ville påvirke barnas lekemiljø eller hverdag.

‒ Dette er en ny erfaring for oss, så vi er veldig glade for at kommunen har en innkjøpsavtale med skadedyrfirma, som stilte opp og startet å jobbe rett etter stengetid. Vi har satt himmel og jord i bevegelse for å bli kvitt de uvedkommende gjestene våre, sier seksjonsleder for Sør-Tromsøya barnehager, Hans Julius Nilsen til Nordlys.

Hans budskap til foreldrene er at det ikke er noen stor grunn til uro, men de anbefales å sjekke klær og utstyr som har vært i barnehagen.

Det skal være snakk om typen tysk kakerlakk. Av FHI beskrevet som en tropisk art som er spredt over nesten hele verden, men som ikke kan leve utendørs i Norge. Den er regnet som et alvorlig skadedyr, og store summer brukes hvert år for å bekjempe dette insektet.

Powered by Labrador CMS